back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαρτίνς: «Η νίκη μας βοηθά για την πρόκριση»

Διαβάστε επίσης

Στη διεξαγωγή της αναμέτρησης τελικά χωρίς την παρουσία οπαδών αναφέρθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς στην συνέντευξή Τύπου του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ επισημαίνοντας όμως ότι ακόμη και έτσι υπάρχει ξεκάθαρος στόχος για την ομάδα του που είναι η νίκη.

«Πραγματικά η μεγάλη διαφορά είναι ότι το γήπεδό μας είναι άδειο. Δυστυχώς θα παίξουμε ξανά χωρίς τον κόσμο μας. Θα μας λείψει το πάθος και ο ενθουσιασμός του κόσμου. Πέρυσι είχαμε δύο μεγάλες ομάδες στον όμιλό μας και περάσαμε και φέτος υπάρχει 1 μεγάλη ομάδα στον όμιλο και αυτή είναι η διαφορά. Οι άλλες ομάδες θα διεκδικήσουν τη 2η θέση. Η μεγάλη διαφορά βέβαια είναι η απουσία του κόσμου», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού στην συνέντευξη Τύπου:

Ποιες οι διαφορές σε σχέση με την περσινή πρεμιέρα;
«Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ότι το γήπεδο θα είναι άδειο. Χωρίς πάθος και ενθουσιασμό δεν είναι το ίδιο. Από την άλλη πέρυσι είχαμε δύο μεγάλες ομάδες στον όμιλο και περάσαμε στην επόμενη φάση. Φέτος είναι ένας μεγάλος αντίπαλος και τρεις που θα διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση. Αυτή είναι η διαφορά, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι θα λείπει ο κόσμος»

Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι η ομάδα και τι πλεονέκτημα έχει η Μαρσέιγ από το γεγονός ότι έκανε κανονική προετοιμασία;

«Υπάρχει όντως διαφορά στην προετοιμασία, όμως κι εμείς δεν είμαστε πια στην αρχή, έχουμε παίξει αρκετά ματς. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι με γκολ, από δύο επιθετικές ομάδες. Ανυπομονούμε για να παίξουμε και να πάρουμε τη νίκη, κάτι που θα μας βοηθήσει για το στόχο της πρόκρισης»

Πόσο μετράει ότι είχατε νικήσει στο παρελθόν την Μαρσέιγ με την Γκιμαράες. Κι αν βοηθάει ότι αρκετοί παίκτες της έπαιζαν και τότε;

«Είναι αλήθεια ότι παίξαμε μαζί. Έχουν περάσει όμως τρία χρόνια. άλλαξε ο προπονητής, τότε ήταν ο Ρούντι Γκαρσία. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες ίδιοι, ο Μανταντά, ο Σακάι, ο Τοβέν, ο Αμαβί. Ξέρουμε την ομάδα που θα βρούμε αύριο και πώς θα την αντιμετωπίσουμε, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που αντιμετώπισα εγώ με την Γκιμαράες».

Πώς εξηγείτε την επιτυχία πορτογαλικής σχολής στο ποδόσφαιρο, με αφορμή ότι στον όμιλο υπάρχουν τρεις Πορτογάλοι τεχνικοί;

«Είναι καλοί προπονητές, ο Αντρέ έχει πετύχει πολλά πράγματα και ο Σέρτζιο επίσης με την Πόρτο. Οι Πορτογάλοι προπονητές έχουν εξελιχθεί πολύ γιατί υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τους. Έπρεπε να γίνουμε πιο εφευρετικοί για να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα αυτό ματς κάνει πιο ανταγωνιστικούς και καλύτερους».

Έχετε έναν πολύ σημαντικό παίκτη σαν τον Βαλμπουενά. Πώς τον χειρίζεστε; Του δίνετε τα κλειδιά αφού μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει κάτι ευφάνταστο;

«Ο Ματιέ είναι σπουδαίος παίκτης για την ομάδα μας. Είναι πολύ σημαντικός, είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε. Ταιριάζει η φιλοσοφία του με αυτή του Ολυμπιακού, ξέρει τη νοοτροπία του συλλόγου και την εφαρμόζει»

Πώς είναι η κατάσταση των Βινάγκρε, Πέπε;

«Θα δω την κατάστασή τους μετά την προπόνηση για να πάρω τις αποφάσεις μου. Ο Πέπε προπονείται και είναι σε κατάσταση που μπορεί να βοηθήσει, έχει περισσότερες πιθανότητες. Για τον Βινάγκρε έχουμε κάποιες αμφιβολίες που θα λύσουμε μετά το τέλος της προπόνησης.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα