back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορονοιός: Τι έδειξαν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στο Μετρό Συντάγματος

Διαβάστε επίσης

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

Πραγματοποιήθηκαν 3017 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκαν 29 θετικά δείγματα, από τα οποία 18 αφορούν σε άνδρες και 11 σε γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 34,8 έτη.

Να σημειωθεί ότι οι ΚΟΜΥ αποτελούν βασικό πυλώνα των δράσεων του ΕΟΔΥ και είναι έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, μέσω του προγράμματος Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα.

Το χώρο διενέργειας των τεστ επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ευχαρίστησε την ΣΤΑΣΥ και το Υπουργείο Μεταφορών για τη δυνατότητα που έδωσαν στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να διενεργήσει ένα μεγάλο αριθμό δειγματοληπτικών ελέγχων επιδημιολογικού ενδιαφέροντος στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. «Ένα μεγάλο θέμα παγκοσμίως είναι πόσοι πολίτες, εν μέσω Covid, χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οπότε είναι σημαντικό για εμάς, για επιστημονικούς λόγους και για λόγους δημόσιας υγείας, να ξέρουμε ποια είναι τα ποσοστά αρνητικών και θετικών δειγμάτων» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας υπογράμμισε ότι «η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτούς τους ελέγχους, γιατί σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον πλανήτη, υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων και στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες βλέπουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων», ενώ ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Χάρης Δαμάσκος τόνισε ότι «η δράση αυτή είναι ενισχυτική της όλης προσπάθειας αντιμετώπισης του Covid, που κάνει η ΣΤΑΣΥ και το Υπουργείο Υγείας» και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας έναντι της αποτροπής του Covid στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικά στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Οι πολίτες αυτό το αποδέχονται και όλοι κυκλοφορούν με μάσκες και κρατούν αποστάσεις. Η δική μας προσπάθεια είναι τα δρομολόγια να είναι σε τέτοια συχνότητα, στα 4 έως 4,5 λεπτά, ώστε να αποφεύγουμε τα φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού».

Τόσο ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Χαιρέτας, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο, υποβλήθηκαν σε rapid tests τα οποία ήταν αρνητικά.

Νίνα Κομνηνού -Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα