back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στο λιμάνι του Πειραιά επιστρέφει το “Blue Star Delos”, καθώς μία Γαλλίδα που συνοδεύει 24 Γάλλους μαθητές με προορισμό τη Σαντορίνη, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Οι Γάλλοι μαθητές μαζί με τη συνοδό θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, κλιμάκιο του οποίου θα μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 11 νεκρούς και 438 νέα κρούσματα του κορονοιού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, εκ των οποίων τα 175 στην Αττική. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ξεπερνά τις 25 χιλιάδες 800 ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 85.

Εν τω μεταξύ, και νέα επιδημική εστία κορονοϊού εντοπίστηκε σε γηροκομείο, στον Άγιο Στέφανο. Θετική έχει διαγνωστεί μια 83χρονη τρόφιμος, που θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους.

Στο 1 παραμένει ο δείκτης μετάδοσης του κορονοϊού τόσο σε ολόκληρη τη χώρα, όσο και στην περιφέρεια Αττική, παρά τα αρνητικά ρεκόρ στον αριθμό κρουσμάτων, σύμφωνα με τη 19η έκθεση του Παρατηρητηρίου για την πανδημία το διάστημα από 8 έως 14 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάταξη με γνώμονα τον δείκτη θανάτων, ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, στη Θεσσαλονίκη επισήμαναν σε τηλεδιασκεψη ο πρωθυπουργός με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, προκειμένου η πόλη να μην περάσει στο «πορτοκαλί» επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων.

«Η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική, για να αποφύγουμε την επιβολή νέων επώδυνων περιοριστικών μέτρων και την πιθανότητα ενός lockdown, τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ ο Δήμαρχος κ. Ζερβας απηύθυνε έκκληση ιδιαίτερα προς τους νέους, να προσέχουν τις επαφές τους και τις συναθροίσεις τους.

Ανησυχία και στις Σέρρες, όπου χθες ανακοινώθηκαν 28 νέα κρούσματα. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε τη λήψη έκτακτων μέτρων και απηύθυνε έκκληση προς όλους να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης.

Εν τω μεταξύ, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία, οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν πολύ σοβαρά στο πρώτο κύμα του κορονοϊού ανησυχούν για την εξέλιξη της πανδημίας εν όψει του χειμώνα.

Στην Ισπανία, τα κρούσματα πλησιάζουν πλέον το εκατομμύριο, στη Γαλλία περισσότεροι από 2.000 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και στην Ιταλία καταγράφηκε αύξηση θανάτων και νοσηλειών ασθενών με Covid-19. Η περιφέρεια της Λομβαρδίας, πρόκειται να ζητήσει επίσημα από την κυβέρνηση Κόντε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ από την ερχόμενη Πέμπτη. Επίσης θα ζητήσει και το κλείσιμο των εμπορικών κέντρων τα σαββατοκύριακα.

Η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ασιατικών κρατών εμμένοντας στα μέτρα κατά του κορονοιου και θέτοντας σε καραντίνα οποιονδήποτε έρχεται σε επαφή με άτομα που έχουν προσβληθεί δήλωσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάικ Ράιαν.

Η Αθήνα εντείνει τις διπλωματικές ενέργειες της απέναντι στην παραβατικότητα της Άγκυρας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με επιστολές προς τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ και αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέπ Μπορέλ καταγγέλλει την άκρως αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Επίσης σε επιστολή προς τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η τουρκική συμπεριφορά όχι μόνο αντιβαίνει τους στοιχειώδεις κανόνες, αλλά παράλληλα δημιουργεί τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της Νοτιο-Ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας καταγγέλλει στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας και τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας την παράνομη αναγγελία για την επέκταση της τουρκικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης, η οποία επικαλύπτει περιοχές ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας.

«Η διαμεσολαβητική προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται, με στόχο τις απευθείας συνομιλίες των δύο πλευρών», τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί επί του παρόντος να ανακοινώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες συνομιλιών Γερμανών αξιωματούχων.

Στις 10 το πρωί θα συνεχιστεί η διαδικασία, στη δίκη της Χ.Α. με τις δευτερολογίες των υπερασπιστών των κατηγορουμένων. Αντιδράσεις στην πρόταση της εισαγγελέως για αναστολή έκτισης της ποινής για το σύνολο των καταδικασθέντων, εκτός του Γιώργου Ρουπακιά.

Αμετάβλητα θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα δημοτικά τέλη της Αθήνας για το 2021. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

Περισσότεροι από 1.000 μαχητές από τη Συρία εστάλησαν την Παρασκευή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti. Νωρίτερα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο είχε δηλώσει ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί στην περιοχή τρομοκράτες από τη Συρία για να στηρίξει το Αζερμπαϊτζάν, κάτι που η Άγκυρα απορρίπτει κατηγορηματικά.

Την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες των ποδοσφαιρικών γηπέδων αποφάσισε η υγειονομική επιτροπή των λοιμωξιολόγων σε ποσοστό 10% της χωρητικότητας των εγκαταστάσεων. Η αρχή μάλιστα θα γίνει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια Ολυμπιακός- Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ- Ομόνοια, ενώ θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής της Σουπερλίγκας Αστέρας Τρίπολης- ΟΦΗ και Ατρόμητος – Παναιτωλικός.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα