back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας στην τουρκική προκλητικότητα, καθώς το Oruc Reis πέρασε τη γραμμή των 12 ναυτικών μιλίων και κινείται σε απόσταση περίπου 10 μιλίων από το Καστελλόριζο. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ζητεί με επιστολή του από τους ομολόγους τους σε Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία να ασκήσουν εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Ειδικά στην επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο κ. Δένδιας ζητεί να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία, όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη και αναβάθμιση τεθωρακισμένων. Επισημαίνει, τέλος, προς τους ομολόγους του τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα.

…Νωρίτερα, επίσης με επιστολή του, ο υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει από τον Επίτροπο Διεύρυνσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας. “Αντί για κυρώσεις, μπαταριές στον αέρα από την κυβέρνηση. Τα εθνικά προβλήματα δεν λύνονται με κινήσεις εντυπωσιασμού”, σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το ελληνικό αίτημα για εξέταση αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας ανοίγει συζήτηση για μια πρωτοβουλία που θα έχει οικονομικές επιπτώσεις και στην Ελλάδα.

…Σήμερα ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στα Τίρανα, όπου θα έχει επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Αλβανίας. Στόχος η αναθέρμανση των επαφών για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στις δύο χώρες.

…Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, όπως ανέφερε ο κ. Τατάρ. Της συνάντησής του με τον κ. Αναστασιάδη θα προηγηθεί συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη δίκη της ΧΑ, καθώς θέματα μείζονος σημασίας για την αξιοπιστία και την αμεροληψία της εισαγγελέως έθεσε σήμερα η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη. Όπως ανέφερε η κ. Λεπενιώτη, η Εισαγγελέας, προτείνοντας για τις αναστολές, δεν αναφέρθηκε στην ύπαρξη ποινικών μητρώων για σοβαρές πράξεις για 11 καταδικασθέντες, ενώ παρέλειψε να αναφερθεί και στην παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Γιάννη Λαγό. Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος κάλεσε την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, να συμπληρώσει την πρόταση της, τοποθετούμενη εκ νέου. Η εισαγγελέας επέμεινε στην πρόταση της περί αναστολής της ποινής για όλους τους καταδικασθέντες, ηγετική πολιτική ομάδα και μετέχοντες σε εγκληματικές πράξεις. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο, προκειμένου να προσκομιστεί το βούλευμα για την υπόθεση του Γιάννη Λαγού, καθώς οι συνήγοροί του ανέφεραν, ότι τελικώς με βούλευμα επί του θέματος αυτού, έχει δικαιωθεί.

Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, δεδομένης της αύξησης κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη, καθώς, κάτι τέτοιο θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες. “Η κυβέρνηση εχει χάσει πλήρως τον έλεγχο με την πανδημία” σχολιάζει ο αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, κάνοντας λόγο για αλαλούμ και κινήσεις πανικού.

…Στο μεταξύ, rapid tests γίνονται από το πρωί στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα – 517, μέχρι στιγμής, τα θύματα της πανδημίας στη χώρα μας.

Πρόσφατα δικαιολογητικά για την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου στο δικαστήριο , μετά την 1η Νοεμβρίου, περίπου 50.000 δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη και έχουν λάβει δικάσιμο για μετά τις 15 Ιουνίου του 2021. Στόχος, με ταυτόχρονη άρση του φορολογικού και τραπεζικού τους απορρήτου, να ελεγχθεί ποιοι εξ αυτών δικαιούνται να παραμείνουν κάτω από την “ομπρέλα” του νόμου Κατσέλη ή να απορριφθούν.

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί προσωρινά το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΕΔ, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Στην Πενσιλβάνια, μια από τις σημαντικές πολιτείες για τις αμερικανικές εκλογές, μεταβαίνει απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να αναζωπυρώσει την υποστήριξη που τροφοδότησε την νίκη του εκεί το 2016. Οι δημοσκοπήσεις σε όλη τη χώρα δείχνουν τον Δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, αν και η διαφορά μεταξύ τους εξακολουθεί να μην είναι τόση που να μην μπορεί να αντιστραφεί σε αμφίρροπες πολιτείες, μεταξύ των οποίων είναι η Πενσιλβάνια, η Φλόριντα και η Βόρεια Καρολίνα.

Καιρός: Τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου – 20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα