back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ένας πολίτης τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα σε ομάδες Ρομά στα Σεπόλια, στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Κωνσταντινουπόλεως. Στο ίδιο επεισόδιο τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ -ένας εκ των οποίων σοβαρότερα- στη διάρκεια καταδίωξης των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει 6 προσαγωγές στην Αστυνομία.

Άκρως ανησυχητική είναι η επιδημιολογική εικόνα αναφορικά με τον covid 19 καθώς τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς και το σύστημα υγείας πιέζεται αισθητά.

Τους επόμενους μήνες θα ζήσουμε με αυστηρά μέτρα. Το δεύτερο μεγάλο κύμα κρουσμάτων στην Ευρώπη δείχνει ότι είμαστε δυστυχώς μακριά από την νέα κανονικότητα και χρειάζεται εγρήγορση”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τους 517 έφθασαν οι νεκροί, καθώς σήμερα κατέληξαν άλλοι 5 συνάνθρωποί μας.

«Μόνιμη παρακαταθήκη για το σύστημα υγείας, η οποία θα μας συνοδεύει και όταν θα έχουμε τελειώσει με τον COVID», χαρακτήρισε τις νέες ΜΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη το πρωί στα εγκαίνια των 50 νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο “Σωτηρία”. Πρόσθεσε ότι η συνολική αναβάθμιση του συστήματος Υγείας θα συνδυαστεί με «προσλήψεις όσες και όπου χρειάζονται» δίνοντας έμφαση «πρωτίστως στο νοσηλευτικό προσωπικό γιατί ξέρουμε πού υπάρχουν αδυναμίες».

Χωρίς άλλη καθυστέρηση θα πρέπει να ενταχθεί το υγειονομικό προσωπικό του δημοσίου συστήματος υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά, είπε η Φωφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. Έπιασε τόπο η πρότασή μας και παραδόθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Οκτώ θετικά δείγματα, από τα οποία έξι αφορούν σε Έλληνες και δυο σε αλλοδαπούς, με διάμεση ηλικία τα 21 έτη στη διάρκεια 340 ελέγχων rapid τεστ σε πολίτες, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο.

Δωρεάν προληπτικά τεστ για τον κορονοϊό πραγματοποιούν δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στον δήμο Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, μετά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων στη συμπρωτεύουσα.

Πρόστιμα ύψους 44.950 ευρώ επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των ελέγχων για τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 σύμφωνα με ανακοίνωση, της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Για “προδήλως παράνομη” απόφαση, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στη νέα προκλητική κίνηση της γειτονικής χώρας η οποία μονομερώς και αυθαίρετα προχώρησε στον επαναπροσδιορισμό των ορίων της τουρκικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης. Όπως είπε ο κ Πέτσας επικαλύτονται περιοχές που ανήκουν, όχι μόνο στην ελληνική δικαιοδοσία, αλλά και στην ελληνική κυριαρχία.

«Δε φοβόμαστε τίποτα, είμαστε έτοιμοι για όλα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

Και πρόσθεσε: στην εργαλειοθήκη των μέτρων της ΕΕ δεν είναι μόνο οι οικονομικές κυρώσεις αλλά και το εμπάργκο όπλων που θίγει τους γεωπολιτικούς στόχους.

ΚΚΕ για τουρκια

«Οι τελευταίες εξελίξεις, με την πορεία του Ορούτς Ρέις πλησίον του Καστελόριζου, αλλά και με τον πρόσφατο νόμο της τουρκικής βουλής για την επέκταση του χώρου Έρευνας και Διάσωσης, που διχοτομεί το Αιγαίο, συνιστούν αναβάθμιση της επιθετικότητας της τουρκικής κυβέρνησης, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Η διαμεσολαβητική προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται, με στόχο τις απευθείας συνομιλίες των δύο πλευρών, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ. Επιφυλάχθηκε ακόμη να τοποθετηθεί, αφού ενημερωθεί, σχετικά με το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης που παρουσίασε το Σάββατο η Τουρκία, το οποίο γνωρίζει, όπως διευκρίνισε, μόνο από τα ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα, στο ενδεχόμενο αποστολής τουρκικού γεωτρύπανου στις περιοχές που βρίσκεται το «Ορούτς Ρέις» ανοιχτά του Καστελλόριζου αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ εάν κατά τις έρευνες – όπως είπε- εντοπιστούν κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής για αναστολή έκτισης της ποινής για το σύνολο των καταδικασθέντων, εκτός του Γιώργου Ρουπακιά. Πλήγμα για τη Δημοκρατία , αν δοθούν αναστολές λένε οι συνηγοροι Πολιτικής Αγωγής. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 10 οπότε θα συνεχιστεί η διαδικασία με τις δευτερολογίες των υπερασπιστών των κατηγορουμένων.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη μετά από το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και σήμερα οδηγήθηκε στον ανακριτή αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ελεύθεροι και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Ξεκινά την Τετάρτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δική για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Σημείο τριβής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποτέλεσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, όπου συνεχίστηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το νέο πτωχευτικό κώδικα, η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλιστικούς ομίλους να αναπροσαρμόσουν τα συμβόλαια υγείας. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι το συγκεκριμένο άρθρο σε καμία περίπτωση δεν συνιστά «δώρο» προς τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς δεν τους παραχωρεί κάτι που δεν έχουν.

Η Έφη Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για σκανδαλώδη ρύθμιση που ευνοεί τους ασφαλιστικούς ομίλους.

Ο Μιχάλης Κατρίνης από το Κίνημα Αλλαγής, ανέφερε ότι εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε μονομερείς αναπροσαρμογές.

Αμετάβλητα θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα δημοτικά τέλη της Αθήνας για το 2021. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές κυρίως στα νότια φερνει ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα σχηματιστεί σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επεκταθεί μέχρι την περιοχή των Δωδεκανήσων, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Έντονη κακοκαιρία στην Κρήτη από το βράδυ της Τρίτης

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Αρμενίας κ. Αρμέν Σαρκισιάν διοργάνωσε η ΕΣΗΕΑ. Ο πρόεδρος της φιλικής χώρας, μιλώντας στους έλληνες δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αλλά και στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας.Περισσότερα θα μας πει ο συνάδελφος Δημήτρης Τριανταφυλλίδης που την παρακολούθησε…

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 337 θάνατοι από τον νέο κορονοϊό, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Φεβρουάριο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην πλέον πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής στους 30.712.

Σε lockdown 17 ημερών από την Παρασκευή η Ουαλία. Κλείνουν όλα τα καταστήματα εκτός από φαρμακεία και σούπερ-μάρκετ, καθώς και οι χώροι λατρείας. Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων θα παρακολουθούν μαθήματα μέσω Διαδικτύου, ενώ απαγορεύονται οι επισκέψεις σε συγγενικά και φιλικά σπίτια, αλλά και ο συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους ατόμων που δεν κατοικούν κάτω από την ίδια στέγη.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο αναβάθμισης του επιπέδου συναγερμού και στο Μάντσεστερ, στην Αγγλία.

Και ο καιρός… Νεφώσεις αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία απο 14 έως 23 βαθμοί Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα