back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πέντε διακινητές παράτυπων μεταναστών συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στους νομούς Θεσσαλονίκης, Έβρου και Καβάλας

Διαβάστε επίσης

Πέντε άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στους νομούς Θεσσαλονίκης, Έβρου και Καβάλας για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων της Ασπροβάλτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί ηλικίας 21 και 27 ετών, οι οποίοι μετέφεραν με πολυτελές ΙΧ μη νόμιμους μετανάστες, δύο εκ των οποίων ήταν κρυμμένοι στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.

Στους νομούς Έβρου και Καβάλας συνελήφθησαν χθες και σήμερα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες. Στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου-Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό δράστη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο ΙΧΦ αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε κρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο ρυμουλκούμενο του οχήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου-Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία, κατευθύνθηκε στον οικισμό Λευκίμμης Έβρου και επιχείρησε να διαφύγει εγκαταλείποντας το όχημα εν κινήσει, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. Τέλος, στην τρίτη περίπτωση, χτες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας έκαναν σήμα στάσης στον αλλοδαπό οδηγό ΙΧΕ αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, και τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως διαπιστώθηκε μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα