back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 24.062 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 461 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 153.675 νεκρούς από το σύνολο των 5.224.362 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ.

Ινδία: Τα κρούσματα μόλυνσης πλησιάζουν τα 7,5 εκατ. -Oι θάνατοι ξεπέρασαν τους 114.000

Τους 7.494.551 έφθασε ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία, όπου καταγράφηκαν 61.871 νέες μολύνσεις τις προηγούμενες 24 ώρες, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας της γιγαντιαίας χώρας της Ασίας.

Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έφθασε τους 114.031 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, καθώς άλλοι 1.033 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται επί του παρόντος σε 783.311, ενώ ως εδώ 6.597.209 άνθρωποι έχει διαγνωστεί πως αποθεραπεύτηκαν.

Τις δύο τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων παραμένει κάτω από τα 800.000, για πρώτη φορά τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Η καμπύλη των νέων μολύνσεων επίσης μοιάζει να βρίσκεται σε κάθοδο, με τα κρούσματα να μένουν κάτω από τα 70.000 εδώ και μερικές ημέρες.

Μεξικό: 5.447 κρούσματα – 355 θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 5.447 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 355 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στο Μεξικό έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 86.059 νεκρούς επί συνόλου 847.108 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει επισημάνει όμως ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό πιθανότατα είναι πολλοί περισσότεροι στην πραγματικότητα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ονδούρα: Ξεπέρασαν τους 2.500 οι θάνατοι – Πλησιάζουν τα 87.000 τα κρούσματα 

Στην Ονδούρα ξεπεράστηκε το όριο των 2.500 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαχείρισης Κινδύνων (Sistema Nacional de Gestion de Riesgos, SINAGER) χθες Σάββατο.

Σύμφωνα με τον θεσμό, έχουν καταγραφεί 2.556 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 86.691 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Έχουν αντίθετα αναρρώσει 34.546 άνθρωποι.

Το τρέχον διάστημα παραμένουν σε νοσοκομεία 701 ασθενείς, 551 σε σταθερή κατάσταση, 124 σε σοβαρή κατάσταση και 26 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής μπόρεσε να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας εγκαθιστώντας κέντρα διαλογής ασθενών, γνωστά ως triages, σε όλη τη χώρα και στέλνοντας υγειονομικούς να ψάξουν κρούσματα πόρτα-πόρτα στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

Οι περιφέρειες Φρανσίσκο Μορασάν και Κορτές, οι πιο πυκνοκατοικημένες στη χώρα, έχουν καταγράψει τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων.

Η Ονδούρα βρίσκεται στη δεύτερη φάση του ανοίγματος της οικονομίας της. Αύριο Δευτέρα θα ανοίξει διέλευση στα σύνορα με το Ελ Σαλβαδόρ. Τα μπαρ, οι κινηματογράφοι και τα γυμναστήρια συνεχίζουν να μη λειτουργούν, ενώ δεν επιτρέπονται συναθροίσεις περισσοτέρων των 50 ανθρώπων, κατά το SINAGER.

Ταϊλάνδη: Τρία επιπλέον κρούσματα εγχώριας μετάδοσης καταγράφηκαν στη χώρα

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα τρία επιπλέον εγχώρια κρούσματα νέου κορονοϊού, μια μέρα μετά την ανακοίνωση χθες του πρώτου κρούσματος μετάδοσης στην κοινότητα του SARS-CoV-2 σε περισσότερο από έναν μήνα.

Τα τρία νέα εγχώρια κρούσματα είναι μέλη της οικογένειας δύο πολιτών της Μιανμάρ, που είχαν διαγνωσθεί στις 13 Οκτωβρίου θετικοί στον νέο κορονοϊό σε επαρχία στην βόρεια Ταϊλάνδη, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, διευκρίνισε το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης με την COVID-19 της Ταϊλάνδης.

Πριν από τα πέντε αυτά κρούσματα εγχώριας μετάδοσης, η Ταϊλάνδη είχε αναφέρει για τελευταία φορά κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα στις 11 Σεπτεμβρίου.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει μέχρι σήμερα συνολικά 3.686 κρούσματα νέου κορονοϊού και 59 θανάτους από την COVID-19.

Ισραήλ: 874 κρούσματα – 49 θάνατοι

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο Ισραήλ αυξήθηκε στα 302.770 καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 874 νέες περιπτώσεις, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι επρόκειτο για την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα μείωσης των νέων μολύνσεων.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην ισραηλινή επικράτεια έφθασε τους 2.190 νεκρούς το ίδιο διάστημα, καθώς ακόμη 49 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρό κατάσταση μειώθηκε στους 690 από 714, επί συνόλου 1.210 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε δομές υγείας. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 35.130, στο χαμηλότερο επίπεδο από τη 18η Σεπτεμβρίου. Οι άνθρωποι που έχει κριθεί πως αποθεραπεύτηκαν έχουν φθάσει τους 265.445, αυξήθηκαν κατά 2.942.

Νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε σε διάγγελμά του ότι η χώρα ξεκινά τη διαδικασία εξόδου από το lockdown «προσεκτικά, με βάση το πλαίσιο που έχουν ορίσει αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας».

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στις μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ, για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του Νετανιάχου, μετά την άρση της απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων σε απόσταση μεγαλύτερη από 1 χιλιόμετρο από την κατοικία των πολιτών.

Μαρόκο: Ρεκόρ 3.763 κρουσμάτων – 60 θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας του Μαρόκου ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 3.763 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου, με το σύνολο των καταγεγραμμένων περιπτώσεων να φθάνει τις 170.911 από τη 2η Μαρτίου.

Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε τους 2.878 νεκρούς, καθώς άλλοι εξήντα ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 στο βασίλειο.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 523 άνθρωποι.

Η Καζαμπλάνκα παραμένει η περιοχή της χώρας η οποία υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία, με 1.809 μολύνσεις και 30 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες.

Πάντως άλλοι 2.393 ασθενείς κρίθηκε πως ανέρρωσαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευτεί να ανέρχεται σε 141.381.

Ρωσία: 15.099 νέα κρούσματα – 185 θάνατοι

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 15.099 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την χώρα ανήλθε σε 1.399.334, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι 185 άνθρωποι πέθαναν από covid-19 το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό επίσημο απολογισμό των νεκρών σε 24.187, ενώ 1.070.576 έχουν ιαθεί.

Γερμανία: 5.587 κρούσματα μόλυνσης – 10 θάνατοι

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 5.587, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό να φθάνουν τους 361.974 τις προηγούμενες 24 ώρες, δείχνουν τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκαν κατά 10 στους 9.777, κατά την ίδια πηγή.

Νέα Ζηλανδία: Οι αρχές εντόπισαν τρία νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, το ένα οφειλόμενο σε μετάδοση στην κοινότητα

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν τρία κρούσματα μετάδοσης του SARS-CoV-2, το ένα από τα οποία οφειλόταν σε εντόπια μετάδοση.

Η χώρα είχε αρκετές ημέρες να καταγράψει περίπτωση μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα.

Ο άνθρωπος που μολύνθηκε εγχωρίως είναι λιμενεργάτης ο οποίος είχε εργαστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Όκλαντ και στο Ταρανάκι. Το πώς ακριβώς μολύνθηκε ερευνάται ακόμη.

Ο επικεφαλής των νεοζηλανδικών υπηρεσιών υγείας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η περίπτωση αυτή εντοπίστηκε νωρίς και ο κίνδυνος διασποράς «περιορίστηκε γρήγορα».

Η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Αρντέρν δήλωσε κατά τη διάρκεια χωριστής συνέντευξης Τύπου ότι επί του παρόντος, δεν κρίνει πως υπάρχει ανάγκη να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, μετά τον εντοπισμό του κρούσματος εντόπιας μετάδοσης.

Η Αρντέρν, το Εργατικό Κόμμα της οποίας κατήγαγε θριαμβευτική νίκη στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Σάββατο στη χώρα, οδεύοντας να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, δήλωσε ακόμη ότι θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση μέσα στις επόμενες δύο ως τρεις εβδομάδες. Απέφυγε να σχολιάσει το σενάριο συμμαχίας με τους Πράσινους, κάτι που μάλλον αφήνει να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση.

Η 40χρονη επικεφαλής των Εργατικών, η οποία πιστώνεται ότι διαχειρίστηκε με επαρκή τρόπο ιστορικές προκλήσεις -τη χειρότερη τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε ποτέ στη Νέα Ζηλανδία, την πολύνεκρη ηφαιστειακή έκρηξη στο νησί Γουάιτ, τη σοβαρότερη οικονομική κρίση της τελευταίας 30ετίας και την υγειονομική κρίση του κορονοϊού- έχει πλέον μπροστά της τον αντίκτυπο που θα έχει η πανδημία στην οικονομία, την μεγάλη αύξηση του δημόσιου χρέους, την επιδεινούμενη οικιστική κρίση και το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών στη χώρα της. Η Αρντέρν, που έγινε στα 37 της χρόνια η νεότερη αρχηγός κυβέρνησης στον κόσμο, κατά ορισμένους αναλυτές καλείται πλέον να δείξει ότι μπορεί να κάνει περισσότερα από το να διαχειρίζεται κρίσεις.

Κίνα: 13 «εισαγόμενα» κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, ισάριθμα με την προηγουμένη

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο εντοπίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα 13 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ισάριθμα με την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην επικράτεια από το εξωτερικό.

Έκανε ακόμη λόγο για τον εντοπισμό 34 ασυμπτωματικών φορέων, από 11 την προηγουμένη.

Οι ασυμπτωματικοί φορείς δεν συγκαταλέγονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνονται από το υπουργείο Υγείας.

Είκοσι ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 252, πέντε σε σοβαρή κατάσταση. Συνολικά, έχουν αποθεραπευτεί 80.786 άνθρωποι.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 85.672 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα