back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στους 500 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών της πανδημίας στη χώρα, καθώς ακόμη 10 συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ, 83 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας. 482 είναι τα νέα κρούσματα. Από αυτά τα 207 στην Αττική και τα 78 στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από την Κοζάνη που παραμένει σε καθεστώτος lock down, υψηλό επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται σε Ιωάννινα, Καστοριά, Πέλλα, Λάρισα, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν και σήμερα δωρεάν rapid test σε γειτονιές της Αττικής και πολλές πόλεις της επικράτειας.

Στα 14 ανήλθαν τα θετικά κρούσματα κορωνοϊου στο γηροκομείο της Γλυφάδας.

Νέο πακέτο περιοριστικών θέτει σε ισχύ από σήμερα η Κύπρος, που κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ, με 202 νέα κρούσματα κορωνοϊου.

Θετικοί στον κορωνϊο διαγνώστηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλνμπεργκ και του Βελγίου, Σοφί Βιλμές. Αμφότεροι συμμετείχαν στη Σύνοδο του Λουξεμβούργου, στις 12 Οκτωβρίου. Για προληπτικούς λόγους σε οικειοθελή απομόνωση βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες και η ΥΠΕΞ της Σουηδίας, Αν Λίντε, έως ότου λάβει τα αποτελέσματα των εξετάσεων της. Σε απομόνωση τέθηκε εξάλλου και ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ – Βάλτερ Σταινμάιερ, καθώς ένας από τους άνδρες της προσωπικής τους φρουράς διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊο.

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε το Σάββατο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την κατασκευή του νέου τμήματος του φράχτη, στην ελληνοτουρκική μεθόριο, μήκους 26 χιλιομέτρων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις Φέρρες, την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη, εκεί απ΄ όπου έστειλε σαφές μήνυμα ότι η ακριτική Ελλάδα και ειδικά τα ακριτικά νησιά είναι υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι 400 νέοι μόνιμοι συνοριοφύλακες αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα στον Έβρο, άλλοι 800 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και άλλοι 480 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συνολικά, σε ένα χρόνο 1.680 συνοριοφύλακες αναπτύσσονται σε όλα τα σημεία που απαιτούν ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, αποφορτίζοντας ταυτόχρονα το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. από αυτό το έργο, ώστε να αφοσιωθεί στη μάχη της εγκληματικότητας σε πόλεις και χωριά.

‘’Πόση επικοινωνία ξοδεύετε για να μην βλέπουμε; Ο σημερινός Έβρος δεν ισοφαρίζει τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής. Η Τουρκία εκτραχύνεται και ο κ Μητσοτάκης δίνει ραντεβού το Δεκέμβριο’’ σχολίασε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακινησία.

Η Τουρκία αποτελεί τον κοινό παρονομαστή όλων των προβλημάτων στην περιοχή τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους χαρακτήρισε σπασμωδικές τις αντιδράσεις της Άγκυρας, σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επίσκεψης του Νίκου Δένδια σε Αρμενία και Ιράκ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει το γαϊτανάκι των προκλητικών δηλώσεων. Μιλώντας το Σάββατο από το γεωτρύπανο Φατίχ στη Μαύρη Θάλασσα, χαρακτήρισε την ΕΕ ‘’’όμηρο’’ της Αθήνας και επανέλαβε ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, κοντά στην Αμμόχωστο, με αφορμή το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων. Οι συγκεντρωθέντες επέδωσαν σχετικό ψήφισμα σε εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.

Ακυρώσεις και Τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα υπάρξουν σήμερα και τη Δευτέρα, λόγω της 5ωρης στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και 3ωρης στάσης εργασίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w. Athina984.gr

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη στη Γαλλία, μετά τη βάρβαρη δολοφονία ενός καθηγητή ιστορίας, επειδή στο πλαίσιο διδασκαλίας είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ. Ο δράστης – ένας 18 Τσετσένος – είναι νεκρός από πυρά αστυνομικών, ενώ έχουν συλληφθεί εννέα ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων 3 ενήλικες και ένας ανήλικος συγγενής του δράστη και δύο γονείς μαθητών του θύματος. Ένας από τους συλληφθέντες φαίνεται να έχει σχέσεις με μέλη του ISIS.

«Ήθελε να δολοφονήσει τη δημοκρατία και τις αξίες της, την παιδεία, την πιθανότητα να κάνουμε τα παιδιά μας, από όπου και αν κατάγονται, πιστούς ή όχι, όποια και αν είναι η θρησκεία τους, να τα κάνουμε ελεύθερους πολίτες. Η μάχη είναι δική μας και είναι υπαρξιακή» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, καταδίκασε την επίθεση ζητώντας ωστόσο από τη Γαλλία να… ‘’μην προκαλεί τους μουσουλμάνους’’.

Σε ισχύ από αυτή την ώρα η κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ που συμφώνησαν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου οι δύο εμπόλεμες πλευρές, να παράσχουν βοήθεια στους αμάχους και να ανταλλάξουν νεκρούς και αιχμαλώτους.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δύσβατη δασική έκταση στην Μικροκώμη του Δήμου Βόλβης. Σε εξέλιξη η φωτιά σε απομακρυσμένο σημείο στην περιοχή Κοίλιος, στα βόρεια του νησιού.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Η 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας συνεχίζεται με τα παιχνίδια

Στις 04.00 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός

Στις 06.15 Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης και

Στις 08.30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Στα σκορ του Σαββάτου

Ολυμπιακός – Ατρόμητος: 4 – 0

Άρης – Απόλλων Σμύρνης: 1 – 0

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα: 2 – 1

Και ο καιρός….

Αίθριος σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα