back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

438 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 84 είναι οι ασθενείς Covid-19 που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ έχουμε 9 επιπλέον 9 θανάτους και 509 συνολικά από την αρχή της πανδημίας.

164 από τα νέα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική. Ακολουθούν με 53 η Θεσσαλονίκη, και τα Γιάννενα με 23 κρούσματα. Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο σε Κοζάνη, Καστοριά και Λάρισα.

50 κλίνες ΜΕΘ θα εγκαινιάσει αύριο στις 10.30 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ

Αθλητές συλλόγων διαφόρων αθλημάτων που προπονούνται σε δημοτικό γυμναστήριο είναι οι 14 μαθητές σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών που βρέθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες θετικοί στον κορωνοϊό. Για δεκάδες θετικά κρούσματα διάσπαρτα στα σχολεία έκανε λόγο ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης.

Και στην Ελασσόνα, 10 αθλητές και προπονητές που αθλούνται στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης ανιχνεύτηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Περισσότερούς από 250.000 νεκρούς εξαιτίας του κορωνοϊου μετρά η Ευρώπη. Η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών θέτουν σε ισχύ αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί ένα νέο lock down. Σήμερα νέα μέτρα εξήγγειλαν Ελβετία και Ιρλανδία. Ήδη από χθες στο Παρίσι και άλλες 8 πόλεις της Γαλλίας έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις εννέα το βράδυ έως τις έξι το πρωί. Επείγουσα έκκληση προς τον πληθυσμό να μειώσουν τις κοινωνικές επαφές, απέχοντας από εορτασμούς, μεγάλες ιδιωτικές συγκεντρώσεις και πάρτι απηύθυνε με βίντεο στα μέσα μαζικής δικτύωσης, ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Χιλιάδες Γάλλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι και σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του Σαμιέλ Πατί, του καθηγητή ιστορίας που αποκεφαλίστηκε στο όνομα του Αλλάχ, επειδή στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, είχε δείξει στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ από την έκδοση του Charlie Hebdo . Νεκρός από πυρά αστυνομικών είναι ο 18χρονος τσετσενικής καταγωγής δράστης, 11 άτομα κρατούνται από τις αρχές ως πιθανοί συνεργοί στο αποτρόπαιο έγκλημα. Αργότερα σήμερα ο πρόεδρος Μακρόν θα έχει συνάντηση για θέματα εθνικής ασφαλείας, με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Για παράνομη και αυθαίρετη ενέργεια – με σαφώς πολιτικά κίνητρα – που δεν παράγει έννομα αποτελέσματα – αντιθέτως μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών σε αυστηρή ανακοίνωσή του αναφορικά με την απόφαση της Άγκυρας να διευρύνει τις περιοχές έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Στην ίδια ανακοίνωση η ελληνική διπλωματία συμπληρώνει ότι η ‘’Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο τουρκικών αυθαιρεσιών και παρανόμων διεκδικήσεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες άλλωστε ευθύνονται για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της τελευταίας περιόδου. Οι τουρκικές ενέργειες θα προσκρούσουν και πάλι στην διεθνή νομιμότητα με την οποία η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους κάποτε να συμφιλιωθεί» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Για αβάσιμη ανακοίνωση που απέχει πολύ από το δίκαιο και την ανθρώπινη διάσταση κάνει λόγο η Άγκυρα. Και συμπληρώνει στο γνωστό προκλητικό της ύφος ‘’Η μόνη χώρα με επιχειρησιακές δυνατότητες να παρέμβει σε οποιοδήποτε περιστατικό στην περιοχή, που μπορεί να ενέχει κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή είναι η Τουρκία’’

Σαφές μήνυμα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.. «Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και αποφασισμένες να προστατεύσουν τα δίκαια και την κυριαρχία της Ελλάδας» διαμήνυσε από τη Θάσο.

Στα κατεχόμενα της Κύπρου, με ποσοστό 51,98% ο -εκλεκτός της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ – προηγείται του ανεξάρτητου Μουσταφά Ακιντζί με καταμετρημένο το 85% των ψήφων, στον δεύτερο γύρο των ‘’εκλογών’’.

Αύριο το πρωί (11.00 πμ) οι προτάσεις της Εισαγγελέως, σχετικά με τις αναστολές ή μη των ποινών των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θυμάται την προσφορά και το έργο της Μελίνας Μερκούρη. «Σήμερα τιμούμε την Ελληνίδα πολιτικό και ηθοποιό Μελίνα Μερκούρη, που γεννήθηκε πριν από 100 χρόνια. Ύψωσε τη φωνή της ενάντια στη χούντα. Όταν αποκαταστάθηκε η δημοκρατία έγινε πρωταθλήτρια της ελληνικής τέχνης και πολιτισμού και δημιουργός της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής πρωτεύουσας» αναφέρει η Επιτροπή στο Twitter.

Με την αυτόφωρη διαδικασία θα συλλαμβάνονται όσοι κακοποιούν ζώα, όπως ορίζει εγκύκλιος του Αρείου Πάγου, με αφορμή τη μετατροπή του σχετικού αδικήματος σε κακούργημα. Να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να εφαρμόζετε αυστηρά η νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων παρήγγειλε με εγκύκλιο της η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή. Ζητά παράλληλα από τους συναδέλφους της να κινητοποιούν τις αστυνομικές αρχές για τη σύλληψη των δραστών, όπου διαπιστώνονται περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.

Πέντε άντρες, 43 έως 50 ετών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, σε αρχαιολογικό χώρο στην Πέλλα και κατηγορούνται για αρχαιοκαπηλεία. Μετά από έρευνα στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν νομίσματα και κοσμήματα από τη ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο αλλά και ναρκωτικά χάπια.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις εσωτερικών πτήσεων σήμερα και αύριο, λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www. athina984.gr

Στην περιοχή του Νέου Κόσμου επιχείρησαν σήμερα, στο πλαίσιο της καθιερωμένης -πλέον- Κυριακής της Καθαριότητας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Όπως έγραψε στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, “Όλος ο μηχανισμός μας, κάθε μέρα σε όλη την Αθήνα και κάθε εβδομάδα με μία μεγάλη επιχείρηση σε μία περιοχή και τις γειτονιές της”.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και τα σημερινά παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Σε λίγη ώρα: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης: 1 – 3 λίγο πριν τη λήξη

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: 2 – 2 τελικό

Και ο καιρός αύριο στην Αττική….

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Άνεμοι από βορειο ανατολικές διευθύνσεις έως έξι μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα