back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Για παράνομη και αυθαίρετη ενέργεια – με σαφώς πολιτικά κίνητρα – που δεν παράγει έννομα αποτελέσματα – αντιθέτως μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών σε αυστηρή ανακοίνωσή του αναφορικά με την απόφαση της Άγκυρας να διευρύνει τις περιοχής έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Για αβάσιμη ανακοίνωση που απέχει πολύ από το δίκαιο και την ανθρώπινη διάσταση κάνει λόγο η Άγκυρα. Και συμπληρώνει στο γνωστό προκλητικό ύφος ‘’Η μόνη χώρα με επιχειρησιακές δυνατότητες να παρέμβει σε οποιοδήποτε περιστατικό στην περιοχή, που μπορεί να ενέχει κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή είναι η Τουρκία’’

Η Τουρκία συνεχίζει μια πολιτική προκλήσεων παραβιάζοντας το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο .. μια πολιτική που δεν βρίσκει αναγνώριση από τον Διεθνή παράγοντα. Η Ελλάδα θα προχωρήσει με τη στρατηγική της τήρησης των προϋποθέσεων και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με οποιοδήποτε τρόπο. Κι αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο έχουμε στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις, σε όλες τις συνομιλίες μας» είπε μιλώντας στο θέμα fm ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Δύο εργαζόμενοι στην Βουλή ανιχνεύτηκαν θετικοί στον κορωνοϊο. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση σε rapid test υποβλήθηκαν 13 εργαζόμενοι που υπέδειξε η ιχνηλάτηση. Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά.

Στους 12 ανήλθαν οι ηλικιωμένοι από το Γηροκομείο Γλυφάδας, που νοσηλεύονται με covid-19. Δύο εργαζόμενοι στην ίδια δομή έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Συνωστισμός και παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας χθες τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη στα αυτοσχέδια πάρτυ που διοργάνωσαν νέοι στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς και φοιτητές στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου. Κάλεσμα στους φοιτητές να σταθούν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να αντιληφθούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις», απηύθυνε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Με τη Γαλλία να βιώνει νέα έξαρση της πανδημίας, σε ισχύ τέθηκε από χθες η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις εννέα το βράδυ έως τις έξι το πρωί, στο Παρίσι και άλλες οχτώ μεγάλες πόλεις. Το μέτρο αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα. Η απαγόρευση αφορά και την Λιόν, την Λιλ, την Τουλούζη, το Μονπελιέ, το Σεντ-Ετιέν, την Ρουέν, την Γκρενόμπλ και την Μασσαλία.

Αύριο το πρωί οι προτάσεις της Εισαγγελέως, σχετικά με τις αναστολές ή μη των ποινών των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε μια ώρα κλείνουν οι ‘’κάλπες’’ για το δεύτερο γύρο των ‘’εκλογών’’ στα κατεχόμενα της Κύπρου, με μονομάχους τον Μουσταφά Ακιτζί και τον Ερσίν Τατάρ. Μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, η συμμετοχή είχε φθάσει στο 30,1%.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος,1.5 ετών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου ο ένας από τους δύο δράστες στα Αη Βασιλιώτικα. Αναζητείται ο συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. Όπως έγινε γνωστό, τα ξημερώματα, οι δράστες, πυροβόλησαν με καραμπίνα και τραυμάτισαν τα θύματα τους, τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να εφαρμόζετε αυστηρά η νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων παρήγγειλε με εγκύκλιο της η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή. Ζητά παράλληλα από τους συναδέλφους της να κινητοποιούν τις αστυνομικές αρχές για τη σύλληψη των δραστών, όπου διαπιστώνονται περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις εσωτερικών πτήσεων σήμερα και αύριο, λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www. athina984.gr

Στην περιοχή του Νέου Κόσμου επιχείρησαν σήμερα, στο πλαίσιο της καθιερωμένης -πλέον- Κυριακής της Καθαριότητας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Όπως έγραψε στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, “Όλος ο μηχανισμός μας, κάθε μέρα σε όλη την Αθήνα και κάθε εβδομάδα με μία μεγάλη επιχείρηση σε μία περιοχή και τις γειτονιές της”.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και τα σημερινά παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: 1 – 0 στο ημίχρονο

Στις 6.15 Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης και στις 8.30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Και ο καιρός αύριο στην Αττική….

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Άνεμοι από βορειο ανατολικές διευθύνσεις έως έξι μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα