back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Μακραίνει η λίστα των θανάτων από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας. Τις τελευταίες ώρες ακόμα τρεις ασθενείς κατέληξαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 504.

Πρόκειται για μία 86χρονη που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία», μια 66χρονη στο «Ασκληπιείο Βούλας» και μία 84χρονη στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Και οι τρεις γυναίκες έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Αισθητή και στην Αττική έγινε η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις 11, στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Σκιάθου. Είχαν προηγηθεί μικρότερες δονήσεις, της τάξεως των 3,3 και 3,8 Ρίχτερ.

Έντονη η αντίδραση της Αθήνας στην νέα πρόκληση της Τουρκίας, να προχωρήσει σε μονομερή επέκταση της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης, δημοσιοποιώντας μάλιστα και σχετικούς χάρτες στους οποίους «μαρκάρει» το μισό Αιγαίο και όλη την περιοχή από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο. Απαντώντας το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, χαρακτηρίζει αυθαίρετο και παράνομο τον ορισμό της περιοχής καθώς αυτός επικαλύπτει περιοχές ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας ενώ επιπρόσθετα «δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής». Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι «η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των τουρκικών αυθαιρεσιών και παρανόμων διεκδικήσεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες άλλωστε ευθύνονται για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της τελευταίας περιόδου». Και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «Οι τουρκικές ενέργειες θα προσκρούσουν και πάλι στην διεθνή νομιμότητα με την οποία η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους κάποτε να συμφιλιωθεί».

Εισβολή στο γραφείο της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου έκαναν χθες μέλη του Ρουβίκωνα κατηγορώντας την για αντιεπιστημονική στάση αναφορικά με τον κορονοϊό, με αφορμή δηλώσεις της περί Θείας Κοινωνίας και υποδείξεις της προς τους πολίτες να πηγαίνουν με τα πόδια όταν έχει πολύ κόσμο στα μέσα μεταφοράς. «Η εισβολή στο γραφείο της κας Γιαμαρέλλου, δεν είναι απλώς καταδικαστέα, αλλά συνιστά μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά” τονίζει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Επιδρομή έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα και στο Υπουργείο Παιδείας, όπου έγραψαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων.

Μπαράζ επιθέσεων σε πέντε υποκαταστήματα τραπεζών στην Αττική, πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα. Οι δράστες, μέσα σε 20 λεπτά, εξαπέλυσαν επίθεση με βαριοπούλες και άλλα αντικείμενα στις τζαμαρίες και τα ΑΤΜ τραπεζών σε Παγκράτι, Μιχαλακοπούλου Βύρωνα και Ζωγράφου. Φθορές προκάλεσαν και σε υποκατάστημα τράπεζας στο Κερατσίνι, στις 4 τα ξημερώματα.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN, της Olympic Air και της Sky express, σήμερα και αύριο, λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναλυτικά οι πτήσεις, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www. athina984.gr

Σε «Μια βόλτα στο μουσείο με… σακίδιο» καλεί σήμερα μικρούς και μεγάλους το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. Τελευταία είσοδος στις 5 το απόγευμα.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

και τα σημερινά παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

στις 4εις ΟΦΗ – Παναθηναϊκός, 06.15 Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης και στις 08.30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Και ο καιρός….

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα