back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη η αντίδραση της Αθήνας στους χάρτες που δημοσιοποίησε η Άγκυρα ως περιοχές ευθύνης της, στην έρευνα και διάσωση.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, ο οποίος μιλά για ένα νέο Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης δημοσιεύοντας χάρτη στον οποίο φαίνεται να έχει «μαρκάρει» το μισό Αιγαίο και όλη την περιοχή από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο.

Απαντώντας το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η τουρκική περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης που ορίστηκε αυθαίρετα με τον νέο τουρκικό νόμο, όπως άλλωστε και εκείνη που είχε ορισθεί με τον τουρκικό νόμο του 1988, είναι παράνομη στο μέτρο που επικαλύπτει περιοχές ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας και συνεπώς δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, ενώ επιπρόσθετα “δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής”». Υπενθυμίζει δε, ότι «Η ελληνική περιοχή ευθύνης, η οποία έχει δηλωθεί από το 1975 στον αρμόδιο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό συμπίπτει με το FIR Αθηνών και είναι σύμφωνη με τις συστάσεις που περιλαμβάνονται στο Διεθνές Εγχειρίδιο Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης». Και η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση πως «η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των τουρκικών αυθαιρεσιών και παρανόμων διεκδικήσεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες άλλωστε ευθύνονται για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της τελευταίας περιόδου. Οι τουρκικές ενέργειες θα προσκρούσουν και πάλι στην διεθνή νομιμότητα με την οποία η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους κάποτε να συμφιλιωθεί».

Εισβολή στο γραφείο της λοιμωξιολόγου, Ελένης Γιαμαρέλλου πραγματοποίησε χτες, ομάδα της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας, με αφορμή δηλώσεις της σχετικά με τον κορoνοϊό και τη θεία κοινωνία. Έξι μέλη της συλλογικότητας, δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, μπήκαν στο ιατρείο της κ. Γιαμαρέλλου, κάνοντας της επικριτικές παρατηρήσεις για τις δηλώσεις της περί θείας κοινωνίας και για υποδείξεις της προς τους πολίτες να πηγαίνουν με τα πόδια όταν έχει πολύ κόσμο στα μέσα μεταφοράς. «Η εισβολή στο γραφείο της κας Ελένης Γιαμαρέλλου, δεν είναι απλώς καταδικαστέα, αλλά συνιστά μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά” δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Χρειάζονται νέες επιδοματικές πολιτικές για τη στήριξη των επιχειρήσεων αλλά και των θέσεων εργασίας δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Θεοδόση ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κων/νος Κόλλιας. Όπως τόνισε η ύφεση το 2020 θα κυμανθεί κοντά στο 10% και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα κριθεί το ποσοστό της ανάπτυξης το 2021.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN, της Olympic Air και της Sky express, σήμερα και αύριο λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναλυτικά οι πτήσεις, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www. athina984.gr

Θεατρική αφήγηση σήμερα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. Το δρώμενο “αφηγήσεις από έναν γκαζιέρη” αρχίζει στις 12 και θα επαναληφθεί στη μία μετά το μεσημέρι, με απαραίτητη την προκράτηση θέσης. Εξάλλου τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους μπορούν να κάνουν «Μια βόλτα στο μουσείο με… σακίδιο» και να ανακαλύψουν μόνα τους το παλιό εργοστάσιο που έδινε φως και ενέργεια σε όλη την Αθήνα για περισσότερο από 130 χρόνια! Τελευταία είσοδος στις 5 το απόγευμα.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

και τα σημερινά παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

στις 4εις ΟΦΗ – Παναθηναϊκός, 06.15 Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης και στις 08.30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Και ο καιρός….

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα