back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊoύ στην κοινότητα, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από Κοζάνη και Ιωάννινα.

Τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα σε όλη την περιοχή και σε όλη την Ελλάδα ότι τις επόμενες μέρες απαιτείται να εφαρμόσουμε με απόλυτη πειθαρχία και ευλάβεια τα μέτρα που έχουν προτείνει οι επιδημιολόγοι. Η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητα όλων μας».

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 482 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 207 στην Αττική. Στο μεταξύ στους 501 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών καθώς χθες κατέληξε ένας άνδρας 51 ετών, με υποκείμενο νόσημα, ο οποίος νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Στη δίνη της πανδημίας βρίσκεται ο πλανήτης ξεπερνώντας χθες βράδυ το ψυχολογικό όριο των 400.000 κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο. Σύμφωνα με ανάλυση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, από τις 100 μολύνσεις που εντοπίζονται σε όλον τον κόσμο, οι 34 προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα η Ευρώπη να καταγράφει ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα κάθε 9 ημέρες.

Επιδείνωση της κατάστασης δείχνουν τα στοιχεία στη Γαλλία. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 32.427 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμό – ρεκόρ, μετά τα 25.086 της Παρασκευής.

Στην Ισπανία, οι αρχές της αυτόνομης περιοχής της Κανταβρίας, κάλεσαν τους περίπου 530.000 κατοίκους της «να αυτοαπομονωθούν» λόγω της σημαντικής αύξησης που καταγράφουν τα κρούσματα. Στην Καταλονία έκλεισαν μπαρ και εστιατόρια για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Έκκληση στους πολίτες να τηρούν με προσοχή τα μέτρα προστασίας, ώστε να μη χρειαστεί να πάμε σε νέα αυστηρότερα, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τοπικών φορέων στη Σαμοθράκη.

Κατά την επίσκεψή του στον Έβρο με αφορμή και την κατασκευή του νέου τμήματος του φράχτη στην ελληνοτουρκική μεθόριο, μήκους 26 χιλιομέτρων, ο κύριος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα ότι η ακριτική Ελλάδα και ειδικά τα ακριτικά νησιά, αποτελούν υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης.

«Η Τουρκία αποτελεί τον κοινό παρονομαστή όλων των προβλημάτων στην περιοχή», τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους χαρακτήρισε σπασμωδικές τις αντιδράσεις της Άγκυρας, σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επίσκεψης του Νίκου Δένδια σε Αρμενία και Ιράκ.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα υπάρξουν σήμερα και αύριο, λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναλυτικά οι πτήσεις, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w. athina984.gr

Η Αρμενία κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι παραβίασε τη συμφωνία «κατάπαυσης του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους» μόλις αυτή τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, βομβαρδίζοντας τον θύλακα. Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

και τα σημερινά παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ

στις 4εις ΟΦΗ – Παναθηναϊκός, 06.15 Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης και στις 08.30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Χθες: Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα: 2-1 Άρης – Απόλλων Σμύρνης: 1-0 και Ολυμπιακός – Ατρόμητος: 4-0.

Και ο καιρός….

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα