back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Στους 500 έφθασε ο αριθμός των νεκρών της πανδημίας στη χώρα, καθώς ακόμη 10 συνάνθρωποί μας έχασαν τις τελευταίες ώρες τη μάχη με τον κορωνοϊό. 83 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας. 482 είναι τα νέα κρούσματα. Από αυτά τα 207 στην Αττική και τα 78 στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από την Κοζάνη που παραμένει σε καθεστώτος lock down, υψηλό επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται σε Ιωάννινα, Καστοριά, Πέλλα, Λάρισα, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Στα 14 ανήλθαν τα θετικά κρούσματα κορωνοϊου στο γηροκομείο της Γλυφάδας.

Νέο πακέτο περιοριστικών θέτει σε ισχύ από αύριο η Κύπρος, που κατέγραψε σήμερα αρνητικό ρεκόρ, με 202 νέα κρούσματα κορωνοϊου.

‘’ Οσο τηρούμε τα μέτρα, τόσο πιο ασφαλείς θα είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε’’ επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σαμοθράκη, τον τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στον Έβρο. Με αφορμή την κατασκευή του νέου τμήματος του φράχτη, στην ελληνοτουρκική μεθόριο, μήκους 26 χιλιομέτρων, ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η ακριτική Ελλάδα και ειδικά τα ακριτικά νησιά είναι υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης.

‘’Πόση επικοινωνία ξοδεύετε για να μην βλέπουμε; Ο σημερινός Έβρος δεν ισοφαρίζει τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής. Η Τουρκία εκτραχύνεται και ο κ Μητσοτάκης δίνει ραντεβού το Δεκέμβριο’’ σχολίασε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακινησία.

Η Τουρκία αποτελεί τον κοινό παρονομαστή όλων των προβλημάτων στην περιοχή τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους χαρακτήρισε σπασμωδικές τις αντιδράσεις της Άγκυρας, σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επίσκεψης του Νίκου Δένδια σε Αρμενία και Ιράκ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την αταλάντευτη -όπως την χαρακτήρισε – απόφαση της Άγκυρας να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Μιλώντας από το γεωτρύπανο Φατίχ στην Μαύρη Θάλασσα, χαρακτήρισε την ΕΕ όμηρο της Αθήνας’’ … ‘’Τα διπλά μέτρα και σταθμά που εφαρμόζει εναντίον της χώρας μας αγνοώντας όλες της αξίες της έχουν μειώσει την αξιοπιστία της, είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος και συμπλήρωσε .. ‘’εάν η ΕΕ δεν υιοθετήσει μια δίκαιη στάση, αυτή θα είναι η επίσημη ανακοίνωση ότι ήρθε το τέλος της’’!!!!

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, κοντά στην Αμμόχωστο, με αφορμή το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων. Οι συγκεντρωθέντες επέδωσαν σχετικό ψήφισμα σε εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.

Ακυρώσεις και Τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα υπάρξουν αύριο και τη Δευτέρα, λόγω της 5ωρης στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και 3ωρης στάσης εργασίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w. athina984.gr

Κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους συμφώνησαν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας η εκεχειρία θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα σήμερα, προκειμένου οι δύο εμπόλεμες πλευρές, να παράσχουν βοήθεια στους αμάχους και να ανταλλάξουν νεκρούς και αιχμαλώτους.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δύσβατη δασική έκταση στην Μικροκώμη του Δήμου Βόλβης. Σε εξέλιξη η φωτιά σε απομακρυσμένο σημείο στην περιοχή Κοίλιος, στα βόρεια του νησιού.

Στην αθλητική επικαιρότητα… Με τον Στέφανο Λεμονίδη

Για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας Ολυμπιακός – Ατρόμητος: 4 – 0

Άρης – Απόλλων Σμύρνης: 1 – 0

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα: 2 – 1

Και ο καιρός….

Αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα