back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

«Είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για την ασφάλεια των συνόρων και για να αισθάνονται οι πολίτες του Έβρου πιο ασφαλείς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία που είχε το πρωί με τους φορείς του νομού, μετά την παρουσίαση που έγινε στις Φέρες, για την κατασκευή του νέου φράχτη στον Έβρο.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να επισκεφθεί ξανά την περιοχή μέχρι τον Απρίλιο όποτε και αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται νέος φράχτης μήκους 26 χιλιομέτρων και αναβαθμίζονται παλαιότερα τμήματα μήκους 10 χιλιομέτρων.

«Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα στην Α’ φάση, από εδώ ξεκινά και στη Β’ φάση» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σημερινή σύσκεψη στη Κοζάνη, η Περιφερειακή Ενότητα της οποίας βρίσκεται στο Επίπεδο 4, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού. Ο κ. Χαρδαλιάς επισκέπτεται και τα Ιωάννινα, όπου επίσης η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές μετά την εμφάνιση πέντε κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα. Οι πέντε ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γλυφάδας, Δημήτρη Ακρίβο, η μετάδοση του ιού έγινε από υπάλληλο του γηροκομείου που βρέθηκε θετική στον ιό στις αρχές της εβδομάδας.

Κατέληξε σήμερα από επιπλοκές του κορονοϊού, σε ηλικία 83 ετών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδος Κασιμάτης. Η κηδεία του Εδμόντου Κασιμάτη θα τελεστεί σήμερα, στα Ελληνικά Κοιμητήρια της Αλεξάνδρειας. Ο πρεσβυγενής παροικιακός οργανισμός κήρυξε τριήμερο πένθος σε όλες τις υπηρεσίες του.

Μια σειρά διευκολύνσεων για τους πληγέντες από την πανδημία έχει προβλέψει το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι το 50% της 4ης επιστρεπτέας προκαταβολής που θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο δεν θα είναι επιστρεπτέο για τις περιοχές που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο λόγω κορονοϊού δηλαδή στο επίπεδο 4. Αυτό θα ισχύει και για όσες περιοχές μπουν στο «κόκκινο».

Φονική συμπλοκή το πρωί στον Πειραιά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό από μαχαίρι ενός 35χρονου αλλοδαπού, υπηκοότητας Υεμένης. Ο δράστης -43 ετών από την Ιορδανία- συνελήφθη.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια διάλυσης της ΛΑΡΚΟ. Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στις οικογένειές τους, που θα πληρώσουν βαρύ τίμημα εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής και των επιλογών και της σημερινής κυβέρνησης κι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. «Δεν τα παρατάμε, προχωράμε, συνεχίζουμε», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Στην αθλητική ενημέρωση…

Πρεμιέρα σήμερα με τρεις αγώνες για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Στις 4 παίζουν Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα, στις 6 και τέταρτο Άρης – Απόλλων Σμύρνης και στις 8 και μισή Ολυμπιακός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός….

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα