back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, μετά την αναλυτική παρουσίαση που του έγινε στις Φέρες για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα και το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 όπως έχει προγραμματιστεί. Ο κύριος Μητσοτάκης αυτή την ώρα αναχωρεί για τη Σαμοθράκη.

Στην Κοζάνη βρίσκεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση, μία ημέρα μετά την ένταξη ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας στο Επίπεδο 4, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού. Μετά τη σύσκεψη με τις αρμόδιες αρχές, ο κύριος Χαρδαλιάς θα αναχωρήσει για τα Ιωάννινα, όπου επίσης η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Χθες, αρνητικό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Εξ αυτών τα 227 στην Αττική.

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές μετά την εμφάνιση πέντε κρουσμάτων κορονοιού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα. Οι πέντε ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γλυφάδας, Δημήτρη Ακρίβο, η μετάδοση του ιού έγινε από υπάλληλο του γηροκομείου που βρέθηκε θετική στον ιό στις αρχές της εβδομάδας. Έγιναν αμέσως τεστ και στους 35 φιλοξενούμενους της μονάδας και όλα ήταν αρνητικά. Η επιβεβαίωση των πέντε κρουσμάτων έγινε κατά το τρίτο τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου βγήκαν χθες το βράδυ.

Κατέληξε σήμερα από επιπλοκές του κορονοϊού, σε ηλικία 83 ετών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδος Κασιμάτης. Πρόκειται για τον 22ο πρόεδρο της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας στην Αλεξάνδρεια, ο οποίος είχε εκλεγεί στις 27 Απριλίου του 2017 και παρέμεινε σ’ αυτή τη θέση του ως και σήμερα. Η Κοινότητα, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και τον γιο του. Η κηδεία του Εδμόντου Κασιμάτη θα τελεστεί σήμερα, στα Ελληνικά Κοιμητήρια της Αλεξάνδρειας. Ο πρεσβυγενής παροικιακός οργανισμός κήρυξε τριήμερο πένθος σε όλες τις υπηρεσίες του.

Φονική συμπλοκή το πρωί στον Πειραιά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό από μαχαίρι ενός 35χρονου αλλοδαπού, υπηκοότητας Υεμένης. Ο δράστης -43 ετών από την Ιορδανία- συνελήφθη.

Ακυρώσεις και Τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα υπάρξουν αύριο και τη Δευτέρα, λόγω της 5ωρης στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και 3ωρης στάσης εργασίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w. athina984.gr

Στην αθλητική ενημέρωση…

Πρεμιέρα σήμερα με τρεις αγώνες για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Στις 4 παίζουν Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα, στις 6 και τέταρτο Άρης – Απόλλων Σμύρνης και στις 8 και μισή Ολυμπιακός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός….

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα