back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός σε γηροκομείο στη Γλυφάδα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Το γηροκομείο εκκενώνεται και οι ηλικιωμένοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία αναφοράς.

Στο μεταξύ αρνητικό ρεκόρ με 508 νέα κρούσματα καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο, στη χώρα μας. Εξ αυτών τα 227 στην Αττική. Στους 490 οι θάνατοι, στους 81 οι διασωληνωμένοι. Την Κοζάνη, όπου από χθες εφαρμόζεται τοπικό lockdown, θα επισκεφθεί σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ακολούθως θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου, όπως τόνισε, η κατάσταση επίσης είναι “εξαιρετικά κρίσιμη”.

Έβρο και Σαμοθράκη επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο. Ο κύριος Μητσοτάκης θα συζητήσει για τα προβλήματα της περιοχής και θα ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών κατασκευής του νέου φράχτη για την περαιτέρω θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Η ΕΕ απηύθυνε κάλεσμα στην Τουρκία να εργαστεί έως τότε για τη μείωση των εντάσεων με συνέπεια και συστηματικότητα, ενώ εκφράστηκε αποδοκιμασία για τις νέες προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τη Δευτέρα το πρωί αναμένονται οι προτάσεις της Εισαγγελέως, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σχετικά με τις αναστολές ή μη των ποινών των καταδικασθέντων.

Η χθεσινή δολοφονία καθηγητή που έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ , συγκλονίζει τη Γαλλία η οποία επλήγη για ακόμη μια φορά από μια «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση μπροστά στα παλιά γραφεία του σατιρικού εντύπου Charlie Hebdo. «Δεν θα νικήσουν. Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει», δήλωσε, εμφανώς ταραγμένος, ο Μακρόν, καλώντας τη Γαλλία να σχηματίσει «ενιαίο μέτωπο» μετά τη δολοφονία του καθηγητή ιστορίας και γεωγραφίας έξω από το σχολείο στο οποίο δίδασκε στα δυτικά προάστια του Παρισιού.

Μόνο την Ελλάδα κρατάει «υγειονομικά καθαρή» το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, το οποίο έχει εκδώσει ταξιδιωτική προειδοποίηση για όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, το Βερολίνο θεωρεί ότι παρά την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, η χώρα πλήττεται μετρίως από τον κορωνοϊό και επομένως, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη.

Στην αθλητική ενημέρωση…

Πρεμιέρα με τρεις αγώνες για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Στις 4 παίζουν Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα, στις 6 και τέταρτο Άρης – Απόλλων Σμύρνης και στις 8 και μισή Ολυμπιακός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός….

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα