back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στέλιος Κούλογλου στον Αθήνα 9.84: «Θα είχαμε αποφύγει πολλά, εάν οι Χρυσαυγίτες είχαν έγκαιρα αντιμετωπιστεί από την πολιτεία με βάση το νόμο. Δεν θα είχαμε στο προσκήνιο ούτε τον Κασιδιάρη, ούτε τη Χρυσή Αυγή»

Διαβάστε επίσης

 

«Εχουν γίνει λάθη από πλευράς ελληνικής πολιτείας. Θα είχαμε αποφύγει πολλά, εάν οι Χρυσαυγίτες είχαν έγκαιρα αντιμετωπιστεί με βάση το νόμο. Δεν θα είχαμε στο προσκήνιο ούτε τον Κασιδιάρη, ούτε τη Χρυσή Αυγή. Θα είχε αποφευχθεί και η δολοφονία Φύσσα, που ήρθε μετά από μια μακρά περίοδο ανοχής στη βία και τα εγκλήματά τους» είπε ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε για τη στάση τους και μερίδα των ΜΜΕ «επειδή δεν πρόβαλαν όπως κι όσο έπρεπε, τα γεγονότα στη διάρκεια της μακράς διαδικασίας της δίκης για τη Χρυσή Αυγή», αλλά και γιατί «μέσω μιας λάιφ στάιλ και σε πολλές περιπτώσεις στημένης καταγραφής, αναδείκνυαν το πόσο δήθεν ωραίος ήταν ο Κασιδιάρης ή πόσο δήθεν συμπονετικοί ήταν οι χρυσαυγίτες, βοηθώντας γυναίκες να κάνουν αναλήψεις από μηχανήματα ΑΤΜ, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ όπως αποδείχθηκε ήταν μαμάδες υποψήφιων βουλευτών της ΧΑ.»

Αναφερόμενος στην αιτιολόγηση των ελαφρυντικών που ζήτησαν από το Τριμελές Εφετείο, έκανε λόγο για θρασυδειλία. «Οταν είναι στην επίθεση φέρονται αλαζονικά και πολύ βίαια. Οταν όμως αμύνονται καθένας κοιτάζει να σώσει το τομάρι του.»

Τέλος, χαρακτήρισε εύκολη διαδικασία την άρση της ευρωβουλευτικής ασυλίας για τον Γιάννη Λαγό, αρκεί να αποφασιστεί ότι η έφεσή του δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη και οδηγηθεί στη φυλακή. «Από κοινού οι ευρωβουλευτές του δημοκρατικού τόξου θα κινηθούμε για να επισπευσθεί αυτή η τυπική διαδικασία» διαβεβαίωσε ο Στέλιος Κούλογλου.

Αναλυτικά:

* ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ

«Τα ΜΜΕ στα πεντέμισι χρόνια διάρκειας της δίκης, δεν πρόβαλαν όπως κι όσο έπρεπε όλα όσα συνέβαιναν στην αίθουσα. Δεν ξέρω αν ήταν από επιλογή, ενοχή, έμμεση υποστήριξη, ή επειδή ενδεχομένως ορισμένα από αυτά τα ΜΜΕ θεωρούσαν ότι το θέμα ….δεν πουλάει. Κάποια κράτησαν σωστή ή και ουδέτερη στάση, αλλά υπήρξαν και κάποια που με ρεπορτάζ τους, είχαν αλλάξει την εικόνα για τη ΧΑ, χωρίς ουδέποτε να ζητήσουν συγγνώμη.
Μέσω μιας λάιφ στάιλ και σε πολλές περιπτώσεις «στημένης» καταγραφής, αναδείκνυαν το πόσο δήθεν ωραίος ήταν ο Κασιδιάρης ή πόσο δήθεν συμπονετικοί ήταν οι χρυσαυγίτες, βοηθώντας γυναίκες να κάνουν αναλήψεις από μηχανήματα ΑΤΜ, σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Και όπως είχε αποδειχθεί, επρόκειτο για μαμάδες υποψήφιων βουλευτών της ΧΑ.»

*ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ

«Η θρασυδειλία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των νεοναζί. Οταν είναι στην επίθεση φέρονται αλαζονικά και πολύ βίαια. Οταν όμως αμύνονται καθένας κοιτάζει να σώσει το τομάρι του και το βλέπουμε τώρα.
…Εχουν γίνει λάθη από πλευράς πολιτείας.Θα είχαμε αποφύγει πολλά, εάν οι Χρυσαυγίτες είχαν έγκαιρα αντιμετωπιστεί με βάση το νόμο. Δεν θα είχαμε στο προσκήνιο ούτε τον Κασιδιάρη, ούτε τη Χρυσή Αυγή.
Θα είχε αποφευχθεί και η δολοφονία Φύσσα, που ήρθε μετά από μια μακρά περίοδο ανοχής στη βία και τα εγκλήματά τους. Είχε προηγηθεί η δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη Λουκμάν, οκτώ μήνες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Κασιδιάρης παλιότερα είχε μαχαιρώσει κάποιον και μια θαρραλέα μάρτυς που τον κατήγγειλε τραμπουκίστηκε και τράβηξε τα πάνδεινα.»

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥ

«Θα διατηρήσει την ιδιότητα του ευρωβουλευτή μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση. Αν αποφασιστεί ότι η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και οδηγηθεί στη φυλακή, η ασυλία του θα αρθεί πολύ εύκολα. Από κοινού οι ευρωβουλευτές του δημοκρατικού τόξου θα κινηθούμε για να επισπευσθεί αυτή η τυπική διαδικασία. Αυτή τη στιγμή στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου εκκρεμούν δέκα υποθέσεις άρσης ασυλίας.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα