back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παύλος Χρηστίδης στον Αθήνα 9.84: «Μόνο με την επιβολή κυρώσεων, καταλαβαίνει η Τουρκία. Η ΕΕ πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα»

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη για μία ενεργητική στρατηγική έναντι της Τουρκίας, από ευρωπαικής, αλλά και ελληνικής πλευράς, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

«Μόνο με την επιβολή κυρώσεων, καταλαβαίνει η Τουρκία.
Η ΕΕ πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα. Η Ελλάδα, από πλευράς της, λέει πολλά και δεν κάνει τίποτα» είπε ο κ Χρηστίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι «το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια. Το δικαίωμα μας στα 12 μίλια είναι αδιαμφισβήτητο και η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει παιχνίδια.»

Εξέφρασε τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ στη κυβέρνηση προκειμένου να διατηρηθούν οι εθνικές κόκκινες γραμμές. Παράλληλα, ο κ Χρηστίδης υπογράμμισε την ανάγκη επαναχάραξης της έως τώρα στρατηγικής, ώστε «να μην παίζουμε άλλο μόνο άμυνα. Έχει έρθει η ώρα για αλλαγή στάσης, επειδή οι ενέργειες της Τουρκίας είναι προκλητικές και στην ευρύτερη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά 

Αναλυτικά:

*ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

«Χρειάζεται ενεργητική στρατηγική. Είμαστε δίπλα σε κάθε κυβέρνηση για να διατηρηθούν οι εθνικές κόκκινες γραμμές. Πρέπει, όμως, να επαναχαράξουμε τη στρατηγική μας και να μην παίζουμε άλλο μόνο άμυνα. Έχει έρθει η ώρα για αλλαγή στάσης, επειδή οι ενέργειες της Τουρκίας είναι προκλητικές και στην ευρύτερη περιοχή.»

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΕ

«Μόνο με την επιβολή κυρώσεων καταλαβαίνει η Τουρκία. Εάν δεν υπάρξουν κυρώσεις για να τιμωρήσουν τη στάση της απέναντι όχι μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και το Αζερμπαϊτζαν, τη Συρία κτλ., που είναι ευθέως προσβλητική απέναντι στην Ε.Ε. και την παγκόσμια κοινότητα, δεν ξέρω τί άλλο μπορεί να γίνει.
Η τακτική Ερντογάν προσβάλει την ΕΕ και φέρνει σε δύσκολη θέση την ίδια την Τουρκία. Πρέπει να πιεστεί ο Ερντογάν και μέσα στη χώρα του. Με την πολιτική του θέτει τις βάσεις για μια συνολικά ακροδεξιά ρητορική στην Τουρκία. Πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας του, έχουν επιδοθεί σε εθνικιστικό παραλήρημα.
Είναι ανάγκη να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση, απ όλες τις χώρες, προκειμένου να χαραχθεί στρατηγική απομόνωσης του Ερντογάν και να επιβληθούν κυρώσεις. Μόνο έτσι καταλαβαίνει η Τουρκία.»

*ΓΙΑ ΤΟ ORUC REIS

« Η ΕΕ να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα. Η Ελλάδα από πλευράς της, λέει πολλά και δεν κάνει τίποτα. Ο κ. Πέτσας κάνει λόγο για στενό κορσέ, εμείς όμως βλέπουμε τον Ερντογάν να φορά το ρούχο μια χαρά. Για το ΚΙΝΑΛ τα πράγματα είναι απλά. Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια. Το δικαίωμα μας στα 12 μίλια είναι αδιαμφισβήτητο και η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει παιχνίδια. Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις, δεν υπάρχει κάτι άλλο.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα