back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λ. Μενδώνη: «Γίνονται πρεμιέρες, θετικό γεγονός η 30% πληρότητα των αιθουσών»

Διαβάστε επίσης

Πολύ θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι η πληρότητα στις θεατρικές παραστάσεις καλύπτει το 30%, στο πλαίσιο και των μέτρων για τον covid, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σιάς Αναγνωστοπούλου για την στήριξη των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού. Όπως είπε η υπουργός “ από την Τετάρτη μέχρι σήμερα και το Σαββατοκύριακο, γίνονται ένα σωρό πρεμιέρες. Ανοίγουν τα θέατρα, ο κόσμος πηγαίνει στο θέατρο».

Αναφερόμενη στην οικονομική στήριξη όσων έχουν εγγραφεί στο μητρώο, επισήμανε ότι “εδώ και έναν μήνα υπάρχει συγκεκριμένη ρύθμιση που προβλέπει ότι τα 534 ευρώ θα δοθούν στους ανθρώπους του πολιτισμού που έχουν εγγραφεί στο μητρώο για τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβριο, με δυνατότητα να καλυφθούν και οι δύο επόμενοι μήνες, Νοέμβριος και Δεκέμβριος, αν αυτό χρειαστεί. Πρόσθεσε δε ότι χθες δόθηκε, παράταση για τις διορθώσεις στο μητρώο, προκειμένου περισσότεροι να μπορέσουν να λάβουν 534 ευρώ.

Από την πλευρά της η κ Αναγνωστοπούλου, προειδοποίησε ότι εξελίσσεται μια βίαιη φτωχοποίηση του κόσμου του πολιτισμού και ζήτησε από τον υπουργείο να ενημερώσει τη Βουλή σε ποιους πήγαν τα χρήματα της έκτακτης επιχορήγησης για τον Πολιτισμό.

“Αναφέρεστε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις μικρές επιχειρήσεις του Πολιτισμού. Μα, το βασικό εργαλείο στήριξης αυτών των επιχειρήσεων, θα είναι το ΑΚΡΟΠΟΛ, το οποίο στήνεται και το οποίο σε αυτή την αίθουσα μέσα το κόμμα σας το πολέμησε λυσσαλέα”, απάντησε η Λίνα Μενδώνη.

Ως προς τις επιχορηγήσεις, η υπουργός, απάντησε ότι οι περισσότεροι φορείς που ήταν συνεπείς και προσκόμισαν εγκαίρως τα δικαιολογητικά, εισέπραξαν και εισπράττουν καθημερινά τα χρήματα τονίζοντας ότι λόγω πανδημίας διπλασιάστηκαν οι επιχορηγήσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα