back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κακοποίηση ζώων: Πληθαίνουν οι φωνές για αυστηροποίηση των ποινών

Διαβάστε επίσης

Αυξάνονται οι φωνές που ζητούν αυστηροποίηση των ποινών, μετά τα αλεπάλληλα περιστατικά κακοποίησης ζώων των τελευταίων ημερών. Μάλιστα, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν την κακοποίηση των ζώων με κλινικό σύμπτωμα συγκεκριμένων ψυχικών διαταραχών των δραστών.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι « όπου υπάρχει κακοποίηση και θανάτωση ζώου, κρύβεται ενδοοικογενειακή βία, κακοποιήσεις ανηλίκων και είναι το προειδοποιητικό σήμα για την εκδήλωση βιαιότερων συμπεριφορών».

Οι περισσότεροι ζητούν μεγαλύτερη αυστηροποίηση των ποινών για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα, ενώ πολλοί είναι που παραπέμπουν στο μοντέλο που ισχύει εδώ και χρόνια σε πολλές Πολιτείες της Αμερικής με την λειτουργία ειδικού σώματος στην Αστυνομία αποκλειστικά για τα ζώα.

« Για αυτά τα συμβάντα δημιουργούνται συναισθήματα φρίκης και αποτροπιασμού ωστόσο ως κοινωνία στο σύνολο φαίνεται ότι πάσχουμε από έλλειψη σεβασμού απέναντι στα ζώα και δη σε αυτά που ως είδος έχουμε επιλέξει να μας κάνουν συντροφιά», τονίζουν χαρακτηριστικά ορισμένοι από τους ερωτηθέντες.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα