back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Έντονη αποδοκιμασία για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Διαβάστε επίσης

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναβεβαιώνει τα συμπεράσματα της 1ης και 2ας Οκτωβρίου 2020 και αποδοκιμάζει έντονα τις νέες μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ερευνητικών δραστηριοτήτων», αναφέρουν τα συμπεράσματα της Συνόδου κορυφής που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προτρέπει να γίνουν σεβαστά τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζει τη σημασία της κατάστασης στα Βαρώσια και επαναλαμβάνει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το Συμβούλιο «καλεί την Τουρκία να αντιστρέψει αυτές τις ενέργειες και να εργαστεί για τη εκτόνωση των εντάσεων με συνεπή και διατηρήσιμο τρόπο».

«Έχουμε προγραμματίσει Σύνοδο για να συζητήσουμε το θέμα της Αν. Μεσογείου τον Δεκέμβριο. Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να εξετάσουμε το θέμα, να ενημερωθούμε από τον πρόεδρο της Κύπρου και τον Έλληνα πρωθυπουργό και να κάνουμε μία σύντομη συζήτηση. Μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα παρακολουθούμε τις εξελίξεις», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα