back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να επισημαίνει ότι εφόσον η Τουρκία είναι συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά, την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να δείξει και η ΕΕ ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει. Πάντως, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ερωτηθείς για την πιθανότητα να αποφασιστούν κυρώσεις από την ΕΕ, μετέθεσε τις αποφάσεις για την αντίδραση της Ευρώπης τις προσεχείς εβδομάδες.

Σε επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4, δηλαδή “Αυξημένου Κινδύνου”, από σήμερα και για 14 ημέρες ο νομός Κοζάνης, η πρώτη περιοχή της χώρας που μπαίνει σε ανώτερο επίπεδο συναγερμού. Μεταξύ των μέτρων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και η απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων λιανεμπορίου – μόνο με τηλεκπαίδευση τα ΑΕΙ. “Η ενεργοποίηση του επιπέδου Συναγερμού 4 για την Κοζάνη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους μας, σε όλη τη χώρα”, τόνισε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

…Στους 482 οι θάνατοι από κορονοϊό, καθώς άλλοι 13 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο – 453 τα νέα κρούσματα, τα 207 στην Αττική – 82 οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας. Συναγερμός και στην Ευρώπη, καθώς οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες “χρωματίζονται” με κόκκινο στον νέο χάρτη που δημοσιοποίησε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. “Πράσινες” εν μέρει μόνον η χώρα μας, η Νορβηγία, η Φινλανδία και μέρος της Καλαβρίας. Ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων σε Ιταλία και Γαλλία.

…Στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την προμήθεια μασκών που θα διατεθούν σε μαθητές κι εκπαιδευτικό προσωπικό προχωρεί η ΚΕΔΕ – συνολικά θα παραγγελθούν 2.600.000 μάσκες, προϋπολογισμού 3.307.200 ευρώ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από το αρχικό κονδύλι των περίπου 6 εκ. ευρώ, που έχουν εκταμιευθει από το Υπουργείο Εσωτερικών για την προμήθεια των μασκών.

Σήμερα, στις 10:30 το πρωί θα συνεχιστεί η διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με καταθέσεις μαρτύρων από την πλευρά των καταδικασθέντων που διεκδικούν ποινές με ανασταλτικό αποτέλεσμα για να μην οδηγηθούν στη φυλακή. Δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής της ποινής του ο Γιώργος Ρουπακιάς, φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που χθες καταδικάστηκε σε ισόβια και άλλα 14 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Την μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου που δημοσιοποίησε προς διαβούλευση του υπουργείο Εργασίας. Η μείωση των εισφορών δεν επιβαρύνει τον ΕΦΚΑ, καθώς αφορά επιμέρους κρατήσεις υπέρ του ΟΑΕΔ και άλλων οργανισμών άσκησης κοινωνικής πολιτικής.

Τη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, με αφορμή και τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης τους, που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Με τις 158 ψήφους της πλειοψηφίας έναντι 140 της αντιπολίτευσης πέρασε από την Βουλή η τροπολογία που ρυθμίζει λεπτομέρειες για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, της ΔΕΠΑ Υποδομών και του ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την μείωση των επιπτώσεων της χρήσης πλαστικών.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεσπίζει βραβείο δημοσιογραφίας προς τιμήν της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Δάφνης Καρουάνα Γκαλίζια, που δολοφονήθηκε σε βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητό της, στις 16 Οκτωβρίου του 2017. Εξειδικευόταν στην ερευνητική δημοσιογραφία και έκανε ρεπορτάζ για την κυβερνητική διαφθορά, το ξέπλυμα χρήματος και το οργανωμένο έγκλημα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση… Για την τελική έκβαση του εκτός έδρας αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα μας ενημερώνει ο Ανδρέας Χανιάς…

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι νότιοι, έως 6 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 27 βαθμοί Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα