back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άνοιξε και πάλι τις πύλες του το Ψηφιακό Πλανητάριο

Διαβάστε επίσης

Το Ψηφιακό Πλανητάριο άνοιξε και πάλι τις πύλες του στο κοινό, μετά από αρκετούς μήνες σιωπής λόγω της πανδημίας, προσφέροντας με ασφάλεια ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων, εργαστηρίων, πειραμάτων και παραστάσεων.

Για τη λειτουργία του Πλανητάριου εντός του νέου πλαισίου που επιβάλει η πανδημία    μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Έλενα Χατζηιωάννου ο κ. Μάνος Κιτσώνας Διευθυντής του Ευγενίδου Πλανηταρίου.

«Το Πλανητάριο ξεκίνησε πάλι την λειτουργία του με τους όρους που πρέπει. Για να τηρήσουμε αυτά που έχουν ανακοινωθεί, έχουμε 3 στοιχεία. Πρώτον η πληρότητα είναι στο 30%, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και απαιτείται έκδοση του εισιτήριου ηλεκτρονικά». Όπως σημείωσε «έχουμε αραιώσει τις παρατάσεις ώστε να έχουμε μεγαλύτερο διάλειμμα και να γίνεται καθαρισμός όλων των θέσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Κιτσώνα για το κοινό το Πλανητάριο λειτουργεί Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα, ενώ από τις παραστάσεις που φιλοξενούνται στο χώρο, η πιο δημοφιλής είναι οι «Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής», που μιλάει για την κλιματική αλλαγή και απευθύνεται σε παιδία από 6 ετών. Επίσης προβάλετε μια παραγωγή του BBC με θέμα τους ωκεανούς του κόσμου, ενώ στο χώρο φιλοξενούνται και τρεις παιδικές παρατάσεις για παιδιά έως 10 ετών.

Σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά σχέδια ο κ. Κιτσώνας ανέφερε: «Το Πλανητάριό μας είναι αναμεσά στα 5 καλυτέρα του κόσμου. Όταν άνοιξε το καινούργιο πλανητάριο το 2003 ήμασταν οι μεγαλύτεροι και πιο σύγχρονοι τεχνολογικά. Το Πλανητάριο θα συνεχίσει να ανήκει στα αναβαθμισμένα πλανητάρια. Είχε σχεδιαστεί να γίνει κάποια επιπλέον αναβάθμιση αλλά λόγω της πανδημίας δεν προχωρήσαμε. Σίγουρα θα ξαναπάμε στην κορυφή» κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα