back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Κατρούγκαλος: «Να μην μεταμφιέζουμε μεγάλες διπλωματικές αποτυχίες, σε επιτυχίες»

Διαβάστε επίσης

 

«Κόκκινη γραμμή είναι κάθε συμπεριφορά που προσβάλλει έμπρακτα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» δήλωσε ο τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος στον Αθήνα 9.84 και στην Αλεξάνδρα Βουδούρη.

Λίγο πριν την συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε: «Η Τουρκία κλιμακώνει συνεχώς  την επιθετικότητά της. Δεν μπορεί να στέλνουμε μήνυμα ότι δεχόμαστε συνεχώς τετελεσμένα γεγονότα. Ανεχθήκαμε ήδη το καλοκαίρι για 40 μέρες, όχι μόνο παρουσία αλλά και παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας από το Oruc Reis στην υφαλοκρηπίδα μας.

Θέλουμε να ξαναγυρίσει η πρωτοβουλία των κινήσεων στην δική μας χώρα. Να μην τρέχουμε πίσω από την επόμενη επιθετική κίνηση της Τουρκίας και κυρίως να μην μεταμφιέζουμε μεγάλες διπλωματικές αποτυχίες, σε επιτυχίες»

Για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής και το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία, ο κ Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «Δεν είναι εύκολο να επιβληθούν κυρώσεις, διότι  υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα. Η κυβέρνηση όμως έχει χαμηλώσει τον πήχη»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα