back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στ. Πέτσας: Η Αθήνα θα ζητήσει ενεργοποίηση των κυρώσεων κατά της Άγκυρας στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Διαβάστε επίσης

Για σοβαρότατη κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στο Oruc Reis που πλέει κοντά στο Καστελόριζο και τόνισε ότι η χώρα μας θα ζητήσει αύριο στη Σύνοδο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ενεργοποίηση των κυρώσεων κατά της Άγκυρας.

«Έπεσε πολύ στενός ο κορσές του προσφάτου Ευρωπαϊκού Συμβούλιου στην Άγκυρα, και προσπαθεί να τον βγάλει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές πρέπει να αποσυρθεί το Oruc Reis, ενώ υπογράμμισε ότι οι διερευνητικές είναι ξεκάθαρες και συγκεκριμένες και το πλαίσιό τους έχει καθοριστεί.

Ερωτηθείς εάν έχουν διακοπεί οι δίαυλοι επικοινωνίας, τόνισε ότι «εμείς θέλουμε να υπάρχουν ανοιχτοι δίαυλοι επικοινωνίας. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα τους κλείσουμε. Τους θέλουμε ανοιχτούς ιδίως σε περιόδους κρίσης».

Όσον αφορά την πανδημία, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα, επικαλούμενος και την εικόνα που παρουσιάστηκε κατά την σημερινή σύσκεψη για την πανδημία.

Όπως είπε, όλα τα στοιχεία δείχνουν σταθεροποίηση ιδίως στην Αττική, ενώ επανέλαβε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.
Επισήμανε πάντως την ανάγκη αυξημένης προσοχής στις συρροές, συνιστώντας προσοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις και σημεία συγχρωτισμού, ενώ γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τυχαία δειγματοληψία σε σταθμούς μετρό και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα