back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέες βραβεύσεις για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Διαβάστε επίσης

Τρία νέα βραβεία προστέθηκαν στη συλλογή των βραβεύσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών. Μετά και τη φετινή του βράβευση στα TourismAwards 2020 με δύο βραβεία, ακολούθησε πριν λίγες ημέρες η βράβευση των μανιταροπροϊόντων του με Χρυσό Βραβείο Γεύσης για το 2020, από τα BestGreekFoodAwards (BGFA).

Το βραβείο αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογής και επεξεργασίας κριτικών για 100 ημέρες, από ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα και καταγράφουν οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, το TripAdvisor, το Foursquare, το AskFood, τα socialmedia κ.λπ.

Τα δύο επόμενα, προέρχονται από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ιστότοπο στον κόσμο το TripAdvisor. Πρόκειται για χωριστή βράβευση του Μουσείου στο σύνολό του, αλλά και για το Κυνήγι Τρούφας που διοργανώνει.

Η διπλή βράβευση αυτή με το πιστοποιητικό Travelers’ Choice 2020, αποτελεί μία ιδιαίτερη τιμή για το Μουσείο και το κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων μουσείων της χώρας μας.
Οι βραβεύσεις αυτές αυξάνουν τις ευθύνες μας απέναντι στον κόσμο λέει στον Αθήνα 9.84, o διευθυντής του μουσείου Νίκος Πάλλας, και πάντα σκεπτόμαστε να κάνουμε κάτι περισσότερο, όπως την νέα πτέρυγα η οποία αφορά τη διατροφική και θεραπευτική αξία των μανιταριών, όπου για τη δημιουργία της χρησιμοποιήθηκε μια νέα τεχνολογία, η λεγόμενη “χωρική επαυξημένη πραγματικότητα” (Spatial Augmented Reality).

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε μόνιμη έκθεση μουσείου στην Ελλάδα η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία πρόσθεσε, προβάλλεται στον φυσικό χώρο και βασικό της πλεονέκτημα, είναι ότι μπορούν να βλέπουν πολλοί επισκέπτες ταυτόχρονα.
Όπως εξήγησε, παρουσιάζονται τα 12 κορυφαία θεραπευτικά μανιτάρια, καθώς και τα 12 κορυφαία εδώδιμα, και πώς αυτά επηρεάζουν κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος, αλλά και η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Στο πωλητήριο του μουσείου σημείωσε, έχουμε μεγάλη ποικιλία προϊόντων μανιταριών και τρούφας, τα οποία τα αναλύει και τα υπογράφει το τμήμα διατροφής και διαιτολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι μια πολύ σπουδαία δουλειά, επισήμανε, και μας άνοιξε δρόμους για να ταξιδέψουν τα προϊόντα μας, σε πολλές χώρες.

Φέτος θα ήταν η χρονιά της μεγάλης απογείωσης για το κυνήγι τρούφας τόνισε, ακόμα και το National Geographic, ενέταξε το τρουφοκυνήγι στο δάσος και το τρουφομαγείρεμα, σαν τον πρώτο προορισμό για μία δράση στην ύπαιθρο, όμως η πανδημία του νέου κορονοϊού ανέτρεψε τα σχέδια, καταλήγει ο κ. Πάλλας.

Κώστας Παπανελόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα