back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Generation 2.0 – Ισότιμη Εργασία και Εκπαίδευση για Όλους

Διαβάστε επίσης

Ενημερωτική εκδήλωση του έργου «Ισότιμη Εργασία και Εκπαίδευση για Όλους – Equality Works», η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 15 Οκτωβρίου 2020, στις 16.00 πραγματοποιεί ο οργανισμός Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity.

«Ισότιμη Εργασία και Εκπαίδευση για Όλους –Equality Works»

Το έργο  με τίτλο «Ισότιμη Εργασία και Εκπαίδευση για Όλους –Equality Works», υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund από τον οργανισμό Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity. Ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση προς την ισότιμη πρόσβαση στην εργασία και την εκπαίδευση για όλες και όλους, παρέχει υποστήριξη και ενδυνάμωση σε άνεργους μετανάστες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο ή εκτός δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης, που διαμένουν στην Αττική και ανήκουν στο ηλικιακό φάσμα 15-67 ετών.

Ο στόχος

Στόχος του έργου, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2021, είναι η ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης των πληθυσμών αυτών στην αγορά εργασίας και στη μη τυπική και τυπική εκπαίδευση και κατάρτιση. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν επιπλέον ενισχυτικές δράσεις για γυναίκες και ασυνόδευτους ανήλικους 15-18 ετών.

Οι δράσεις

Οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνουν  εργασιακή ευμβουλευτική, ανάπτυξη δεξιοτήτων, συνεδρίες επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθήματα ελληνικών, ενημερωτικά σεμινάρια πάνω στα Εργασιακά Δικαιώματα, γυναικεία κοινωνική επιχειρηματικότητα, mentoring για ασυνόδευτους ανήλικους και τη δράση «Diversity in the Workplace», που διασυνδέει τον ιδιωτικό τομεα με υποψήφιους εργαζόμενους.

Η εκδήλωση

Στη διαδικτυακή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom, θα ενημερωθείτε για το έργο και τις δράσεις του, και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η ιστοσελίδα, που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

  • 16.00-16.15: Χαιρετισμός από το Ίδρυμα Μποδοσάκη
  • 16.15-17.00: Παρουσίαση του έργου και των έως τώρα αποτελεσμάτων
  • 17.00-17.15: Παρουσίαση ιστοσελίδας
  • 17.15-18.00: Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, κάντε εγγραφή εδώ έως την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 11.00.

Active citizens fund

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.»

Generation 2.0 RED

Το Generation 2.0 RED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανθρώπων με διαφορετική καταγωγή που συνεργάζονται για να προωθήσουν την ισότιμη συμμετοχή σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, μέσω της ενδυνάμωσης των κοινοτήτων.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα