back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στην επένδυση στο Ελληνικό

Διαβάστε επίσης

Την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις στην επένδυση στο Ελληνικό εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη που είχε με τους προσωρινούς αναδόχους της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Mohegan («Inspire Athens»).

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, καθώς όπως γνωρίζετε έχουμε καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να ξεμπλέξουμε αυτό το εξαιρετικά περίπλοκο κουβάρι που κληρονομήσαμε αναφορικά με το project στο Ελληνικό. Οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από τη δική μας την πλευρά έχουν γίνει και τώρα η “μπάλα” έχει μεταφερθεί στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση» ανέφερε μεταξύ άλλων στην αρχή της συζήτησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επιτέλους» ήταν η χαρακτηριστική φράση στα ελληνικά του CEO της Mohegan Mario Kontomerkos, o οποίος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν προκειμένου να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να επιταχυνθεί η επένδυση, ενώ τόνισε επίσης τη διαφάνεια με την οποία κινήθηκαν οι διαδικασίες. Όπως είπαν οι εκπρόσωποι της Mohegan, τα στοιχεία αυτά θα αναδειχθούν διεθνώς προκειμένου να δοθεί ένα θετικό κλίμα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και να καταδειχθεί πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά και στο παγκόσμιο οικονομικό κλίμα λόγω της πανδημίας και τονίστηκε ότι η Ελλάδα θα είναι ανάμεσα στις χώρες που θα βγουν μακροπρόθεσμα κερδισμένες από αυτή την περιπέτεια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τίμημα, που ήταν πέντε φορές μεγαλύτερο από το ζητούμενο αρχικά, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιρειών ανέλυσαν τα σχέδιά τους για την πρόοδο του έργου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης. Από την πλευρά της Mohegan Gaming and Entertainment (MGE) συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Board Chairman James Gessner, o MGE President και CEO Mario Kontomerkos και ο ΜGE Greece Representative Πολυχρόνης Γριβέας.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα