back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Τηλεφωνική γραμμή πληροφόρησης και υποστήριξης προσφύγων

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν υπηρεσίες που αφορούν σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική, μαθήματα ελληνικών και αγγλικών σε ενήλικες και εφήβους,στοχευμένες ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες ενηλίκων και παιδιών, καθώς και σε παροχή πληροφόρησης, ενημέρωσης και διερμηνείας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής, παρέχει το Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό της χώρας μας.

Σημείο αναφοράς για τους πρόσφυγες, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε άμεση, έγκυρη και επικαιροποιημένη ενημέρωση στη μητρική τους γλώσσα, αποτελεί η τηλεφωνική γραμμή Πληροφόρησης και Υποστήριξης Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.Παρέχοντας διαμεσολάβηση και διερμηνεία σε 13 γλώσσες (Αραβικά,Φαρσί/Νταρί, Ουρντού, Παστού, Αγγλικά, Γαλλικά, Τουρκικά, Ελληνικά, Σουαχίλι,Κινιαρουάντα, Κιρούντι, Ρωσικά), το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό της τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρετεί αιτήματα στα τηλέφωνα 210 5140440 και 6934724893, ενώ προσφέρεται δωρεάν επικοινωνία μέσω των εφαρμογών WhatsApp και Viber.

Ενδεικτική της εμπιστοσύνης του προσφυγικού πληθυσμού και των φορέων στην τηλεφωνική γραμμή, είναι η διαχείριση 55.604 αιτημάτων από την αρχή του έτους μέχρι και το Σεπτέμβριο 2020. Αιτήματα εξυπηρέτησης και πληροφόρησης σε θέματα στέγασης, νομικής καθοδήγησης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, υλικής βοήθειας κι οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και διασύνδεσης με φορείς και υπηρεσίες καλύπτονται από την τηλεφωνική γραμμή και τροποποιούνται αδιάλειπτα ακολουθώντας τις τρέχουσες εξελίξεις.

Επίσης παρέχει τηλεδιερμηνεία και μεταφράσεις εγγράφων σε νοσοκομεία, κοινωνικές και άλλες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Ενδεικτικά 4.857 διερμηνείες με νοσοκομεία και άλλους δημόσιους φορείς υγείας πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του έτους μέχρι και το Σεπτέμβριο 2020.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα