back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αθ. Εξαδάκτυλος (ΠΙΣ): Στο «πορτοκαλί» η Αττική – Να είμαστε προετοιμασμένοι για ταλαιπωρία και την άνοιξη

Διαβάστε επίσης

«Για να επαναληφθούν οι εξαιρετικές επιδόσεις που είχαμε την άνοιξη, το χειμώνα και το φθινόπωρο που οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες, χρειάζεται μία πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια. Ειδικά όταν έχουμε την πρόθεση να διατηρηθεί η κοινωνία και η οικονομία ανοιχτή» τόνισε , μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ Εξαδάκτυλος χαρακτληρισε διαχειρίσιμη την κατάσταση στο σύστημα Υγείας τώρα, σημειώνοντας ότι δεν έχει χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ούτε εσωτερικές, ούτε εξωτερικές εφεδρείες του συστήματος.«Έχουμε μία κατάληψη των κλινών εντατικής που διατίθενται για τη θεραπεία των ανθρώπων με covid, στην Αττική να είναι στο 60% και γύρω στο 40% στην υπόλοιπη επικράτεια. Μία κατάσταση διαχειρίσιμη. Είμαστε στο πορτοκαλί και όχι στο κόκκινο, πουθενά στην Ελλάδα. Και η Αττική στο πορτοκαλί βρίσκεται αλλά αν επαναπαυθούμε μπορεί να πάμε στο κόκκινο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το εμβόλιο, τόνισε ότι «είμαστε στην τρίτη φάση και αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί για να μιλάμε για ένα ασφαλές εμβόλιο». «Είναι κάτι που το περιμένουμε ακόμα, οπότε μας μένει η αυστηρή τήρηση των μέτρων. Οι προβλέψεις για το τέλος της πανδημίας είναι πολύ δύσκολες. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ταλαιπωρία και την Άνοιξη του 2021» ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, μακραίνει η λίστα των θυμάτων από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, φτάνοντας τους 464. Τελευταία θύματα, ένας 79χρονος που νοσηλευόταν στον « Άγιο Σάββα» και μια 89χρονη στο «Αλεξάνδρα».

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, 408 νέα κρούσματα του νέου καταγράφηκαν στη χώρα, εκ των οποίων 58 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα