back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το ελληνικό καλαμάκι από σιτάρι ως παράδειγμα καλής πρακτικής κυκλικής οικονομίας

Διαβάστε επίσης

Staramaki – Ένα καινοτόμο προϊόν από το Κιλκίς

Το staramaki το φυσικό καλαμάκι, που παρασκευάζεται από σιτάρι και παράγεται στο Κιλκίς από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Σταραμάκι» παρουσιάστηκε ως παράδειγμα καλής πρακτικής κυκλικής οικονομίας εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην 3η συνάντησης των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου SinCE-AFC.

Το staramaki είναι μια Συνεταιριστική Επιχείρηση, που εδρεύει στο Κιλκίς στηρίζει την ντόπια αγροτική οικονομία, το περιβάλλον και προσφέρει δυνατότητα εργασιακής ένταξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες Όπως λένε οι δημιουργοί της το staramaki γεννήθηκε από την αγάπη τους για τη φύση, τον τόπο τους, τον άνθρωπο και την αγάπη για έρευνα και γνώση.

Το staramaki (σ.σ. από το στάρι και το καλαμάκι), δημιουργείται από το ίδιο το φυσικό στέλεχος σιτηρών αντικαθιστώντας με το καλύτερο τρόπο τα πλαστικά μιας χρήσης καλαμάκια.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «staramaki» έχει σήμερα παραγωγική δυνατότητα 5.000 μονάδων την ημέρα και στοχεύει να την τετραπλασιάσει μέσα στους ερχόμενους μήνες, με την δημιουργία ημιαυτοματοποιημένης γραμμής παραγωγής, που θα δίνει τη δυνατότητα καθημερινής παραγωγής 20.000 μονάδων.

Πως παράγεται

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα