back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Στους 462 οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν άλλοι 6 ασθενείς – 408 τα νέα κρούσματα, τα 180 εκ των οποίων στην Αττική – 89 οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας. Το 3% του πληθυσμού είναι θετικοί στον κορονοϊό, ανέφερε ο καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ έκανε λόγο για ενδείξεις σταθεροποίησης στην Αττική – στο 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας. “Τα σχολεία δείχνουν «εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα» και μόλις 29 σχολικές μονάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους”, υπογράμμισε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πανεργατικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε νωρίτερα το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, εκφράζοντας την αντίθεση του στις κυβερνητικές επιλογές για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Στο διεθνές “μέτωπο” του κορονοϊού, θετικός στον ιό ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έμεινε άμεσα εκτός αποστολής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Ο 35χρονος επιθετικός τέθηκε ήδη σε καραντίνα και δεν θα βοηθήσει αύριο την εθνική ομάδα της χώρας του στο ματς με τη Σουηδία για την 4η αγωνιστική του Nations League. Σε λίγη ώρα ανακοινώνονται νέοι περιορισμοί στις κοινωνικές συναθροίσεις στην Ολλανδία, όπου το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε ρεκόρ 7.400 κρουσμάτων – αναμένεται, μεταξύ άλλων, να υπάρξουν αυστηρότεροι περιορισμοί στην εστίαση.

Αύριο, στις 12:00 το μεσημέρι, θα ανακοινώσει το δικαστήριο τις ποινές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, και 13 χρόνια κάθειρξης για τα 7 μέλη που κρίθηκαν ένοχα για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Για τους συνεργούς στη δολοφονία Φύσσα, η εισαγγελέας πρότεινε 8 χρόνια κάθειρξης, ενώ για τους πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ζήτησε ποινή κάθειρξης 7 ετών. Σε όσους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, η εισαγγελέας πρότεινε ποινή 5 ετών.

Έντονη η αντίδραση των ΗΠΑ στις νέες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις έρευνες του σεισμογραφικού Oruc Reis σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμτεμντ, Μόργκαν Ορτέιγκους, τόνισε ότι η Ουάσιγκτον αποδοκιμάζει τις νέες τουρκικές δραστηριότητες έρευνας σε περιοχές των οποίων τη δικαιοδοσία διεκδικεί η Ελλάδα. “Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τις σκόπιμες προκλήσεις της και αμέσως να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα”, κατέληξε.

Στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας – συναντήσεις του με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια. “Η επίλυση των επίμαχων ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον απευθείας διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών”, δήλωσε ο κ. Μάας, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του στην Κύπρο, με τον Κύπριο Πρόεδρο και τον Κύπριο ΥΠΕΞ. “Αν συνεχίσει έτσι η Τουρκία, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις”, το μήνυμα, μέσω Twitter, του Αυστριακού καγκελαρίου, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Μονόδρομο θεωρεί ο Αλέξης Τσίπρας, στις παρούσες συνθήκες την επέκταση στα 12 μίλια στα νησιά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Κρήτη, όπως και την πίεση στην ΕΕ για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. “Όσο η ελληνική κυβέρνησή χώνεται όλο και πιο βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, τόσο περισσότερο, όλο και περισσότερο, θα δυναμώνουν και η τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο μεταξύ, το Οruc Reis, συνοδευόμενο από 9 πλοία του τουρκικού στόλου, παραμένει εντός ελληνικής υφαλοκηπρίδας και με κλειστό από τις 10:00 το πρωί το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού. Διαρκείς συσκέψεις στο ΓΕΕΘΑ.

Πολιτικός “σεισμός” στην Κύπρο μετά τη δημοσιοποίηση ντοκιμαντέρ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera το οποίο εμπλέκει τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χριστάκη Τζιοβάνη, αλλά και υψηλόβαθμούς κρατικούς λειτουργούς σε κύκλωμα που συνδέεται με την παροχή διαβατηρίου σε ξένους επενδυτές με εγκληματικό παρελθόν.

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ν. Ηρακλείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αιτήθηκε με δηλώσεις του ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία. Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένη σε ΜΕΘ νοσηλεύεται η μία εκ των τριών συνολικά τραυματιών της θεομηνίας τα ξημερώματα.

Την Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην Επίτροπο και υπουργό και Πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υποψήφια για τη θέση του ΓΓ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στη θέση του Άνχελ Γκουρία. Θετικά εκφράστηκε το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι πρόκειται για θέση εθνική και όχι κυβερνητική ή κομματική. Αρνητικός, ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σχολίασε σκωπτικά: “Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξερουμε”. “Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά;’, διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αιχμή Λοβέρδου προς την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Tίτλοι τέλους για την παρουσία της PITSOS στην Ελλάδα μετά από 155 χρόνια, καθώς κλείνει το εργοστάσιο της στου Ρέντη και μεταφέρεται η παραγωγή του στην Τουρκία.

Στην αθλητική σας ενημέρωση… Στην αναβολή του προγραμματισμένου για απόψε στις 10 παρά 15 αγώνα Βιλερμπάν- Παναθηναϊκός προχώρησε η Ευρωλίγκα, μετά τα πολλά κρούσματα κορονοϊού που διαγνώστηκαν στη γαλλική ομάδα.

Καιρός: Σχεδόν αίθριος ο καιρός αύριο, στην Αττική, με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα