back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα πλεκτά αγάπης των γυναικών του Ωραιοκάστρου

Διαβάστε επίσης

Πλεκτά για καλό σκοπό

Οι 20 γυναίκες της Ομάδας Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου, αυτόν τον μήνα, επέλεξαν να στηρίξουν με τα πλεκτά τους, το Γηροκομείο της Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ» και τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, η «Αγκαλιά».

Η Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής Ωραιοκάστρου

Η ομάδα μετρά 4 χρόνια από την ίδρυσή της και περισσότερες από 50 δράσεις. Η αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο, που υποφέρει και τα πλεκτά δημιουργήματά τους, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα αλλά και έως τη μακρινή Μαδαγασκάρη για τα μικρά παιδιά που έχει υπό την προστασία της η εκεί Ορθόδοξη Ιεραποστολή.

Έχουν πλέξει σκουφάκια και κασκόλ για τα παιδιά του Λύρειου Ιδρύματος στο Μάτι, και για προσφυγόπουλα, εσάρπες για Γηροκομεία, για τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας, πλεκτά «χταποδάκια» ( ένα είδος αγχολυτικού παιχνιδιού) για τα πρόωρα μωρά στις θερμοκοιτίδες της Νεογνολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Επίσης έχουν στείλει τα πλεκτά τους δημιουργήματα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα, στη Κιβωτό του Κόσμου, στον Φάρο του Κόσμου και αλλού.

«Αυτό που μας ενθουσιάζει και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε να προσφέρουμε είναι η χαρά και ο ενθουσιασμός των ωφελουμένων μας. Δεν θα ξεχάσω την αποδοχή, που είχαν τα 900 ζευγάρια κάλτσες, που στείλαμε σε άστεγους συμπολίτες μας», λέει στον Αθήνα 9.84, η επικεφαλής της ομάδας των γυναικών του Ωραιοκάστρου Μαργαρίτα Παπαδοπούλου.

Οι διαδικτυακές φίλες της ομάδας

«Σε αυτήν την προσπάθεια δεν είμαστε μόνες μας» επισημαίνει η κα Παπαδοπούλου. «Οφείλουμε πολλά, και τις ευχαριστούμε πολύ, στις διαδικτυακές μας φίλες από όλη την Ελλάδα με τις οποίες συνεργαζόμαστε μέσω facebook, και μας στέλνουν τις δικές τους πλεκτές δημιουργίες, τις οποίες συσκευάζουμε και αποστέλλουμε στις δομές, που κάθε μήνα επιλέγουμε να στηρίξουμε. Επίσης μας στέλνουν και νήματα ενώ δεν δεχόμαστε προσφορές σε χρήματα. Κάθε μήνα κάνουμε δύο δράσεις, τις οποίες, πολλές φορές επιλέγουμε με γνώμονα την επικαιρότητα όπως π. χ. τις καταστροφές στην Καρδίτσα, στο Μάτι κλπ. Έχουμε και κάποιες σταθερές συνεργασίες όπως με την κα Λέλα Βαβουράκη πρόεδρο της ΑμΚΕ «ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ – Για τη φροντίδα των πρόωρων νεογνών», τον πατέρα  Παναγιώτη Παπαϊωάννου, στη Μαδαγασκάρη και άλλους».

«Ξεκινήσαμε περίπου πριν 4 χρόνια σαν μια ομάδα μαθημάτων πλεκτικής αλλά όταν τελείωσαν τα μαθήματα 20 γυναίκες κυρίως από το Ωραιόκαστρο αλλά και από τη Θεσσαλονίκη αποφασίσαμε να την μετατρέψουμε σε ομάδα προσφοράς και αγάπης», καταλήγει η κα Μαργαρίτα Παπαδοπούλου.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα