back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Απορρίφθηκε από τη νέα Έδρα του δικαστηρίου το αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση της ΧΑ. Επανέρχεται, έτσι, το προεδρείο της Μαρίας Λεπενιώτη. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης, δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες μεροληψίας. Αύριο, στις 11:00 το πρωί η πρόταση της Εισαγγελέως για τις ποινές. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΧΑ, που έχουν κριθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η έδρα αναγνώρισε ελαφρυντικά κατά περίπτωση για 14 από τους 57 καταδικασθέντες.

Στους 456 οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν άλλοι 7 ασθενείς – 295 τα νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 145 στην Αττική – 91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στο μεταξύ, με μετακινήσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να ανοίξει εσπευσμένα κλίνες σε ΜΕΘ, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις.

Στο διεθνές “μέτωπο” του ιού, ο ΠΟΥ κρίνει πως είναι αδιανόητο να αφήσουν οι χώρες τον κορονοϊό να κυκλοφορεί ελεύθερα στην κοινωνία, προκειμένου ο πληθυσμός να πετύχει, όπως ορισμένοι υπαινίσσονται, συλλογική ανοσία. Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ενδέχεται να διατεθεί προς ευρεία χρήση στις αρχές Νοεμβρίου, δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος. Το νέο σύστημα “τριών επιπέδων” για την αντιμετώπιση της πανδημίας παρουσίασε στους Βρετανούς ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ενώ στη χώρα καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο 50 θάνατοι και 13.792 νέα κρούσματα.

Το ζήτημα των παράνομων τουρκικών ενεργειών και της νέας τουρκικής Navtex έρευνες του Oruc Reis σε απόσταση μόλις 6,5 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο, έθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 15 και 16 Οκτωβρίου. “Σε όλες τις κρίσεις υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής και αυτός είναι η Τουρκία”, τόνισε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημέρωσε ενδελεχώς τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

“Η νέα NAVTEX της Τουρκίας είναι λυπηρή, γιατί προκαλεί νέες εντάσεις, αντί να συμβάλει στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης, όπως ζήτησε η Σύνοδος Κορυφής”, σχολίασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Eξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας ότι το θέμα της Τουρκίας θα συζητηθεί στην ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής. Κάλεσμα στην Τουρκία να αποφύγει κάθε περαιτέρω προκλητική ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. Σε μια ένδειξη δυσαρέσκειας του Βερολίνου, δεν μεταβαίνει τελικά αύριο στην Άγκυρα, αλλά μόνον στη Λευκωσία και Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, όπου θα έχει συναντήσεις με τους κ.κ. Αναστασιάδη και Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, η χώρα μας απάντησε με αντι-Navtex στην παράνομη τουρκική Navtex. Σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου, για τις εξελίξεις, με τη συμμετοχή των αρμόδιων Τομεαρχών και των πρώην αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων. “Είναι ώρα να πάρει επιτέλους αποφάσεις για κυρώσεις η ΕΕ”, σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ. Για την πιο πανηγυρική διάψευση του κυβερνητικού εφησυχασμού ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, οι επισκέψεις των Πομπέο και Στόλτενμπεργκ στην Ελλάδα και η ενεργοποίηση του ΝΑΤΟϊκού μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων, θα έβαζαν φρένο στην τουρκική επιθετικότητα, κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, από τις 2:00 μμ έως τις 5:00 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ζητούν να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων που έχουν εξαγγελθεί και να γίνονται, με μέριμνα της εταιρείας, τεστ για COVID-19 σε όλους τους εργαζόμενους.

“Αλίμονο αν στην τηλεκπαίδευση, έχουν δικαίωμα συμμετοχής αυτοί που αποκλείουν τους εαυτούς τους από την εκπαίδευση”, ανέφερε από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπεραμυνόμενη του μέτρου να παίρνουν απουσίες όσοι μαθητές επιμένουν στις καταλήψεις σχολείων. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, η κ. Κεραμέως, καυτηρίασε, επίσης, τη στάση ορισμένων πολιτικών δυνάμεων που καπηλεύονται, όπως είπε, τις ανησυχίες των μαθητών. Από την πλευρά του, ο Κρίτων Αρσένης, χαρακτήρισε “σοκ για τη Δημοκρατία, το φαινόμενο εκδίωξης από την τηλεκπαίδευση των μαθητών που κρίνονται ότι εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία, φωτογραφίζοντας τα παιδιά που είναι σε κατάληψη”.

Στη διεθνή επικαιρότητα…

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ ξεκίνησε σήμερα την τετραήμερη ακρόασή της για την επιβεβαίωση της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, την οποία επέλεξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ως μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αποτελεί ο Ντάνι Πογιάτος.

Καιρός

Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές, αύριο, στην Αττική, με βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Μέγιστη θερμοκρασία 24 βαθμοί Κελσίου – 23 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα