back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στους 434 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας.

Τελευταία θύματα, ένας 82χρονος και ένας 73χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, οι οποίοι νοσηλεύονταν στον Ευαγγελισμό. Εν τω μεταξύ, καμπανάκι κινδύνου κρούει ο χθεσινός αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με Covid- 19, ο οποίος ανέβηκε στους 98.

Τη σωστή χρήση μάσκας παντού και σε εξωτερικούς χώρους, πρότεινε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Θεοδόση η Λοιμωξιολόγος και καθηγήτρια της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Στη διάθεση των πολιτών από τη Δευτέρα ο Χάρτης Υγειονομικής Προστασίας μέσω της ιστοσελίδας covid19.gov.gr. Ο Χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων, ανάλογα με τα κρούσματα που εμφανίζει κάθε περιοχή και θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες. Μέχρι στιγμής καμία περιοχή δεν βρίσκεται στο κόκκινο. Από τη Δευτέρα, ωστόσο, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

Στοχευμένα μέτρα στήριξης, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, σημείωσε ότι σε σχέση με πέρυσι, τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου εμφανίζουν απώλειες της τάξεως του 80% ενώ γενικότερα τα εμπορικά, πτώση 40%. Καλύτερη είναι η εικόνα στις περιφερειακές αγορές, που έχουν ευνοηθεί από τους κατοίκους, οι οποίοι αποφεύγουν πλέον τις μετακινήσεις στο κέντρο.

Σταθερή αποκλιμάκωση στις προκλήσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος διαπιστώνει η Αθήνα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Αντιθέτως για τις προκλήσεις της Άγκυρας στην Κύπρο, ο κ. Πέτσας δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι αυτό που έκανε στην Αμμόχωστο ο Τούρκος Πρόεδρος, είναι αυτό ακριβώς που του είπε η ΕΕ να μην κάνει με το σημείο 18 των συμπερασμάτων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Το ζήτημα του ανοίγματος των Βαρωσίων αναμένεται να τεθεί στην συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, νέα NAVTEX για σεισμικές έρευνες του Μπαρμπαρός ως τις 9 Νοεμβρίου, στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέδωσε η Τουρκία.

«Ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν αποτελούν τρόπους επίλυσης της διαμάχης για τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο» διεμήνυσε στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών τα οποία ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε κατάπαυση του πυρός στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, για “ανθρωπιστικούς σκοπούς”, συμφώνησαν Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία. Η συμφωνία ισχύει από τις 12 το μεσημέρι.

Την έννοια του εφήμερου και εύθραυστου «αντι-μνημείου» επεξεργάζονται οι 14 εικαστικοί, έργα των οποίων περιλαμβάνει η υπαίθρια έκθεση «Unhappy monuments», που φιλοξενεί έως τις 20 Οκτωβρίου, το πάρκο Ελευθερίας. Πρόκειται για καλλιτέχνες βραβευμένους από την ARTWORKS, στο πλαίσιο του 2ου Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα