back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μ. Καλαμπόκας στον Αθήνα 9.84: “Οκτώ Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων λειτουργούν ως μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για τον COVID-19”

Διαβάστε επίσης

Στη μάχη κατά της πανδημίας έχουν μπει οκτώ Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων ,οι οποίες έχουν μετατραπεί σε μικρά κέντρα ελέγχου ,όπου διενεργούνται -κατόπιν ραντεβού- στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, rapid tests σε δημότες ,κατοίκους και όσους εργάζονται στο κέντρο της πόλης.” Αυτό τόνισε ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας Μανώλης Καλαμπόκας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Κάθε Λέσχη Φιλίας εξυπηρετεί καθημερινά –από τις εννέα το πρωί έως τις δύο μετά το μεσημέρι – είκοσι με τριάντα ανθρώπους” σημείωσε ο κ. Καλαμπόκας ,επισημαίνοντας ότι αξιολογείται η αναγκαιότητα για τη διενέργεια test ανίχνευσης κορονοιού.

Όπως εξήγησε “δίνεται προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες και σε όσους παρουσιάζουν συμπτώματα ,συμπληρώνοντας ότι “μέχρι τώρα τα θετικά κρούσματα δεν είναι πολλά”.

Αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης καθαριστριών από τους Δήμους για τα σχολεία ο κ. Καλαμπόκας υπογράμμισε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα εγκριθούν 140 επιπλέον συμβάσεις. Συνολικά ο αριθμός των καθαριστριών ανέρχεται σε 470.

Τέλος όσον αφορά το ζήτημα με τις καθαρίστριες, προερχόμενες από την αλλοδαπή, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων τόνισε ότι θα αποκατασταθεί η αδικία -όπως είπε- δίνοντας τους τη δυνατότητα να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να προσληφθούν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα