back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια μεταξύ μαθητών και αστυνομίας

Διαβάστε επίσης

Επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε μαθητές και αστυνομικές δυνάμεις στη διάρκεια συλλαλητηρίου εκπαιδευτικών και μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αίτημα τη λήψη μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού στα σχολικά κτίρια.

Λίγο μετά την έναρξη του συλλαλητηρίου, μαθητές και αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, με τους πρώτους να εκτοξεύουν πέτρες και αντικείμενα προς την αστυνομία και τους δεύτερους να απαντούν με χημικά και κρότου λάμψης.

Η αστυνομία στη συνέχεια κυνήγησε τους μαθητές προς το The Mall και, μάλιστα, στον περιβάλλοντα χώρο του εμπορικού (το οποίο προσωρινά έκλεισε) έκαναν ξανά χρήση χημικών και έκαναν μία προσαγωγή μαθητή.

Εκ τότε οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του Mall και οι μαθητές στον ηλεκτρικό. Στο μεταξύ, ο εκπαιδευτικίς Κώστας Τουλγαρίδης, μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης “Κώστα Σωτηρίου”, σε δηλώσεις του σε Μέσα Ενημέρωσης κάνει λόγο για βίαιη καταστολή της αστυνομίας απέναντι σε μαθητές, “με ευθύνη της υπουργού Παιδείας και του κράτους που έδωσαν τέτοια εντολή”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα