back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βρετανία-Ουκρανία: Υπογραφή συμφωνίας διμερούς στρατηγικής συνεργασίας

Διαβάστε επίσης

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συναντάται σήμερα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την υπογραφή μιας συμφωνίας συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει και μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, που καλύπτει αγαθά, υπηρεσίες, αλλά και την εφαρμογή δασμών και ποσοστώσεων.

Μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ, η Βρετανία επιδιώκει την υπογραφή διμερών συμφωνιών με άλλες χώρες και ο Τζόνσον υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει μόνος του, καθώς η μεταβατική περίοδος με την ΕΕ λήγει στο τέλος του 2020.

Η Βρετανία υποστήριξε την Ουκρανία μετά την κατάληψη της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, αλλά και την υποστήριξη εκ μέρους της αυτονομιστών σε έναν πόλεμο που στοιχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, με συνέπεια την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση κατά της Ρωσίας.

“Η Βρετανία είναι η πιο ένθερμη υποστηρικτής της Ουκρανίας…, είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζόνσον.

“Η Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας, την οποία υπογράφουμε σήμερα, σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο στη συνεργασία μας. Είναι ένα κεφάλαιο, το οποίο θα φέρει αυξημένη ασφάλεια και ευημερία στους δύο λαούς της Βρετανίας και της Ουκρανίας,” αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα