back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Άνοιξε η πύλη για το παραλιακό μέτωπο στα Βαρώσια της Αμμοχώστου

Διαβάστε επίσης

Άνοιξε το μεσημέρι της Πέμπτης πύλη για το παραλιακό μέτωπο στα Βαρώσια της κατεχόμενης και περίκλειστης από το 1974 Αμμοχώστου, υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο την οδηγία της Άγκυρας προς την ψευδοκυβέρνηση των κατεχόμενων . Η απόφαση για το άνοιγμα τμήματος της παραλίας των Βαρωσίων εξαγγέλθηκε από τον «πρωθυπουργό» των κατεχόμενων εδαφών της Β. Κύπρου, Ερσίν Τατάρ και τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν  κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Πληροφορίες της Καθημερινής της Κύπρου (φωτο) από τα κατεχόμενα, θέλουν εκπρόσωπους της τουρκικής κυβέρνησης να συμμετέχουν στην τελετή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ώρα έναρξης της τελετής άλλαξε για αυτόν τον λόγο.

Τις εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς καταδίκασαν ξένες κυβερνήσεις και αξιωματούχοι, ενώ το ζήτημα θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για το θέμα.

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας για το άνοιγμα της παραλίας στην Αμμόχωστο στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια, στο οδόφραγμα της πόλης, το οποίο αποτελεί και το τελευταίο σημείο ελεύθερης διέλευσης πριν την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα