back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης στον Αθήνα 9.84: «Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή συνιστά δικαστικό φραγμό στη λειτουργία του ναζιστικού μορφώματος στη χώρα»

Διαβάστε επίσης

 

«Από τη δίκη της ΧΑ τα τελευταία πεντέμισι χρόνια μάθαμε ότι ήταν εγκληματίες και όχι ένα πηγαίο κοινωνικό κίνημα, όπως είχε από κάποιους χαρακτηριστεί. Ηταν εγκληματίες, δολοφόνοι και ναζί που όποτε είχαν δύναμη την έκαναν δολοφονική. Μάθαμε ότι αυτές οι ιδέες, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, έχουν μόνον σκοτεινό πρόσημο και ότι πρέπει να χτυπάμε στο διηνεκές τα γενεσιουργά αίτια του φασισμού» είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βορείου Τομέα Αθήνας Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αλεξάνδρα Βουδούρη.

Εκανε λόγο για «ιστορική ημέρα που συνομιλεί με το παρελθόν και το μέλλον του αντιφασιστικού και δημοκρατικού κινήματος στην Ελλάδα την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο» σημειώνοντας ότι «ο ελληνικός λαός πέταξε έξω από τη Βουλή την Χρυσή Αυγή- και πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί για τα πρωτόκολλα διορισμών μετακλητών υπαλλήλων, όπως στην προσπάθεια διορισμού της κυρίας Ζαρούλια συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή»

Αναλυτικά:

«Είναι μια ιστορική ημέρα η σημερινή, μια ημέρα που συνομιλεί με το παρελθόν και το μέλλον του αντιφασιστικού και δημοκρατικού κινήματος στην Ελλάδα την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο… Από τη δίκη της ΧΑ τα τελευταία πεντέμισι χρόνια μάθαμε ότι ήταν εγκληματίες και όχι ένα πηγαίο κοινωνικό κίνημα, όπως είχε από κάποιους χαρακτηριστεί. Ηταν εγκληματίες, δολοφόνοι και ναζί που όποτε είχαν δύναμη την έκαναν δολοφονική. Μάθαμε ότι αυτές οι ιδέες, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, έχουν μόνον σκοτεινό πρόσημο και ότι πρέπει να χτυπάμε στο διηνεκές τα γενεσιουργά αίτια του φασισμού.»

Σε ερώτηση για την κινητοποίηση των πολιτικών κομμάτων έξω από τα δικαστήρια και μήπως ενδεχομένως πρόκειται για παρέμβαση στη δικαιοσύνη, με δεδομένη τη συνταγματικά αποδεκτή δημοκρατική διάκριση των εξουσιών, ο κ Ζαχαριάδης απάντησε αρνητικά, εφιστώντας ωστόσο την προσοχή όλων στα πρωτόκολλα διορισμών μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή όπως στην περίπτωση της Ελένης Ζαρούλια,συζύγου του χρυσαυγίτη Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Η σημερινή παρουσία πολιτικών έξω από τα Δικαστήρια στην λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν αποτελεί παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική Εξουσία. Η δικαιοσύνη αποφασίζει και όχι οι πολιτικές δυνάμεις Έχουμε απόλυτο σεβασμό στην δικαιοσύνη αλλά κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός. Δεν συνιστά παρέμβαση η ιστορική μνήμη και ο αγώνας ενάντια στη λήθη. Η σημερινή απόφαση για τη Χρυσή Αυγή συνιστά δικαστικό φραγμό στη λειτουργία του ναζιστικού μορφώματος στη χώρα μας, πέραν του κοινωνικοπολιτικού και του αντιφασιστικού.
Μετά από 2 πλήρεις κοινοβουλευτικές θητείες ο ελληνικός λαός πέταξε έξω από τη Βουλή την Χρυσή Αυγή- και πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί για τα πρωτόκολλα διορισμών μετακλητών υπαλλήλων. Αναφέρομαι στη προσπάθεια διορισμού της κυρίας Ζαρούλια συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή.» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ Ζαχαριάδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα