back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid 19: Lockdown στην εστίαση σε Γλασκόβη και Εδιμβούργο

Διαβάστε επίσης

Όλες οι παμπ και οι καφετέριες στη Γλασκόβη και το Εδιμβούργο θα κλείσουν από την Παρασκευή για διάστημα 16 ημερών, στο πλαίσιο των νέων περιορισμών που τίθενται σε ισχύ για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

Ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 αυξάνεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου και σήμερα ανακοινώθηκαν 1.054 νέες μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην κεντρική Σκωτία, σε μια ζώνη που περιλαμβάνει τις δύο μεγάλες πόλεις.

«Μολονότι τα μέτρα που ανακοινώνω σήμερα μοιάζουν σαν βήμα προς τα πίσω… λαμβάνονται για να διαφυλαχθεί η πρόοδος που έχουμε πετύχει συνολικά», είπε η Στέρτζον στο τοπικό κοινοβούλιο. Προειδοποίησε επίσης ότι χωρίς νέα μέτρα μέχρι το τέλος του μήνα η Σκωτία θα επιστρέψει στα επίπεδα μολύνσεων που κατέγραφε την άνοιξη.

Εκτός από αυτήν την κεντρική ζώνη, οι παμπ, τα εστιατόρια και οι καφετέριες θα λειτουργούν μόνο από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα για να σερβίρουν φαγητό, όχι όμως και αλκοολούχα ποτά στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς χώρους μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ μέχρι τις 10 το βράδυ.

Οι περιοχές όπου θα κλείσουν τελείως αυτά τα καταστήματα (εκτός από τα εστιατόρια εντός των ξενοδοχείων) περιλαμβάνουν τη Μείζονα Γλασκόβη και το Κλάιντ, το Λάναρκσιρ, το Έιρσιρ και το Άραν, το Λόδιαν και τη Φορθ Βάλεϊ.

Η Στέρτζον τόνισε ότι οι κάτοικοι σε αυτήν την κεντρική ζώνη θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Μέχρι σήμερα, παμπ και εστιατόρια έκλειναν τα μεσάνυχτα στη Σκωτία. Οι τοπικές αρχές απαγορεύουν επίσης στους κατοίκους να επισκέπτονται άλλα σπίτια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα