back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το Denkraum για πρώτη φορά στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Για ανθεκτικές, έξυπνες, βιώσιμες και δίκαιες πόλεις

Από τις 6 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2020, το Impact Hub Athens συνδιοργανώνει με το BMW Foundation Herbert Quandt
τη σειρά συζητήσεων Denkraum Series 2020, Good Life & Sustainable Cities, θέτοντας τις προκλήσεις των βιώσιμων πόλεων στο επίκεντρο, επισημαίνοντας προβλήματα και προτείνοντας λύσεις, σε διάφορα θέματα όπως: Πράσινη Κινητικότητα, Διαχείριση Αποβλήτων, Spaces and the City Fabric, Χρηματοοικονομικά, Βιωσιμότητα στον Πολιτισμό και Υποδομές.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση, στις 6 Οκτωβρίου, που λόγω των συνθηκών θα γίνει διαδικτυακά, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, συν-ιδρύτρια του World Human Forum, πρόεδρος του κέντρου Culturel Hellenique και του Action Finance Initiative-AFI και η Λενιώ Μυριβήλη, Senior Fellow του Arsht-Rockefeller Resilience Center και σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, θα θέσουν ερωτήματα, θα μοιραστούν την εμπειρία τους και θα παρουσιάσουν σχετικές πρωτοβουλίες, που ενεργά επηρεάζουν την ανάπτυξη δομών και συνθηκών για μία βιώσιμη πόλη.

Στα μικρά εργαστήρια συνδημιουργίας, που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2020, έξι φορείς από τον κλάδο του food & beverage, των μεταφορών, της ενέργειας, του πολιτισμού, της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς, των επενδύσεων και υποδομών, θα ορίσουν τις προκλήσεις που εντοπίζουν ως κρίσιμες για μια Αθήνα βιώσιμη που θα προσφέρει καλή ποιότητα ζωής σε όλους τους πολίτες. Τις προκλήσεις αυτές θα τις συζητήσουν με key players του κλάδου τους.

Αναλυτικά, οι φορείς (challenge owners) και οι θεματικές

  • Η Schneider Electric: Βιώσιμη κινητικότητα. Διαμόρφωση της πόλης & σχεδιασμός υποδομών για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης
  • Η Coca Cola: Διαχείριση αποβλήτων: Αναπτύσσοντας την πρώτη πλατφόρμα Zero Waste Future, στον τομέα της φιλοξενίας (Εστιατόρια, Καφέ, Ξενοδοχεία)
  • Ο Heritage Management Organization: Κτίρια και αστικές υφάνσεις: Διαχείριση και επαναχρησιμοποίηση κτιρίων και χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς ως πόλους βιωσιμότητας στις γειτονιές
  • Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης: Επενδύοντας στη Βιωσιμότητα: Γεφυρώνοντας χρηματοδοτικά εργαλεία με πράσινες επενδύσεις
  • Το Co- Museum: Μουσείο Μπενάκη, USA Embassy in Greece, British Council: Ανθεκτικότητα στον πολιτισμό: Επανασχεδιασμός της βιωσιμότητας των πολιτιστικών οργανισμών και των επαγγελματιών του χώρου μέσα από προσβασιμότητα την εποχή του COVID-19
  • Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς: Πράσινες Υποδομές: Στρατηγικές για ένα κλιματικά ουδέτερο λιμάνι

Denkraum της Αθήνας

Το Denkraum της Αθήνας είναι η δεύτερη εκδήλωση της φετινής σειράς Denkraum – Good Life & Sustainable Cities, που για πρώτη χρονιά (στα 5 χρόνια που πραγματοποιείται) «βγαίνει εκτός Μονάχου» και σε συνεργασία με το Impact Hub, διεξάγεται στην Αθήνα, ενώ φιλοξενήθηκε το Σεπτέμβριο φιλοξενήθηκε στο Άμστερνταμ και θα ακολουθήσει η Μαδρίτη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Η παγκόσμια συνεργασία του BMW Foundation  με το Impact Hub, μετράει ήδη κάποια χρόνια, και αντανακλά την κοινή πεποίθηση ότι ηγέτες από κάθε μέρος του κόσμου μπορούν να συνεργαστούν και να επιφέρουν θετική αλλαγή σύμφωνα με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιωσιμότητας 2030.

Η ιστορία του Denkraum

Το μοτίβο του Denkraum ξεκίνησε στο Μόναχο, με μονοήμερα εργαστήρια το 2016. Σήμερα, προωθείται το σκεπτικό του Denkraum ως μία σειρά εκδηλώσεων με ευρωπαϊκή διάσταση.
Ο πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά είναι Denkraum – που αποδίδεται ως «Χώρος για σκέψη». Χώρος όπου διερευνούνται θετικά οράματα για το μέλλον και προσκαλούνται συμμετέχοντες να εντοπίσουν προβλήματα και να βρουν τρόπους που προάγουν μία περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά ισορροπημένη κοινωνία.
Το 2020, η σειρά εκδηλώσεων εστιάζει σε καίριες προκλήσεις και ευκαιρίες για τις ευρωπαϊκές πόλεις προς ένα βιώσιμο μέλλον. Κάθε δέσμη εκδηλώσεων φιλοξενεί δύο κεντρικούς ομιλητές και εκ βαθέων αναλύσεις στις εκάστοτε θεματικές.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα