back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τέλος στις ελπίδες για νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας έβαλε ο Τραμπ – Διακόπτει τις συνομιλίες με τους Δημοκρατικούς

Διαβάστε επίσης

Τη διακοπή, έως τις προεδρικές εκλογές, των διαπραγματεύσεων με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για την έγκριση ενός νέου πακέτου μέτρων οικονομικής τόνωσης λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ.

«Έδωσα εντολή στους βουλευτές μου να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις εκλογές, όταν, αμέσως μετά αφού νικήσω, θα εγκρίνουμε ένα μεγάλο Νομοσχέδιο Οικονομικής Τόνωσης που θα εστιάζει στους σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter μια μέρα μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έχοντας νοσήσει από την Covid-19.

Άμεση ήταν η απάντηση της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η απόφαση του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για ένα νομοσχέδιο πακέτου μέτρων οικονομικής ανακούφισης από την πανδημία του νέου κορονοιού, δείχνει ότι δεν είναι πρόθυμος να συντρίψει τον ιό, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας.

«Σήμερα, για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος Τραμπ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο: βάζοντας τον εαυτό του πρώτα εις βάρος της χώρας, με την πλήρη συνενοχή των μελών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Κογκρέσο», δήλωσε η Πελόζι σε ανακοίνωσή της.

«Η αποχώρηση από τις συνομιλίες καταδεικνύει ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι πρόθυμος να συντρίψει τον ιό, όπως απαιτείται από τον Νόμο περί Ηρώων (Heroes Act)», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα