back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον Αθήνα 9.84: «Θυμόμαστε τη δράση της Χρυσής Αυγής πριν γίνει κόμμα το 2012. Να παίρνουμε θέση. Ιστορική στιγμή για τη διεθνή κοινότητα και την Ευρώπη»

Διαβάστε επίσης

«Δεν είμαστε χρυσόψαρα, δεν λειτουργούμε σε κενό.
Θυμόμαστε τη δράση της Χρυσής Αυγής πριν καν γίνει κόμμα το 2012 και πρέπει να είμαστε σαφείς και να παίρνουμε θέση. Είναι μια ιστορική στιγμή για τη διεθνή κοινότητα και την Ευρώπη και αυτό γίνεται κατανοητό όταν βλέπεις τον κίνδυνο από έναν ρατσιστικό, μισαλλόδοξο λόγο έναντι μεταναστών, έναντι ανθρώπων με άλλη θρησκευτική ταυτότητα, έναντι της διαφορετικότητας γενικώς» δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεονώρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ενόψει της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, στις 7 Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του διευθυντή της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ευρώπη για τη ρατσιστική βία, μέσω της οποίας ζητείται απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα της Χρυσής Αυγής, ο κ Σακελλαρίδης έκανε λόγο για  «ανακοίνωση διεθνούς απήχησης από έναν άνθρωπο που είχε διατελέσει Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και είχε μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής λόγω των παρεμβάσεών του στην τότε ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να τερματιστούν η ασυδοσία και η δράση της Χρυσής Αυγής, τις οποίες είχε αναδείξει.»

Κατά τον κ.Σακελλαρίδη «η δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης αποτύπωσε το έντονο διεθνές ενδιαφέρον με πολλά ΜΜΕ να την αναπαραγάγουν και πολλούς να ενδιαφέρονται  για την διεθνοποίηση του θέματος»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα