back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21.00

Διαβάστε επίσης

 

229 νέα κρούσματα κορωνοϊου, 82 νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 4εις νέους θανάτους και συνολικά 409 στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Η εξέλιξη της πανδημίας θα βρεθεί αύριο στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο ‘’κόκκινο’’ με 97 νέα κρούσματα η Αττική που παραμένει σε καθεστώς υγειονομικών περιοριστικών μέτρων έως τις 12 Οκτωβρίου.

Στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκαν σήμερα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, μετά την συρροή κρουσμάτων σε Γηροκομείο της περιοχής.. Πραγματοποιήθηκαν 487 rapit test. Ανιχνεύθηκαν 20 θετικά κρούσματα, από τα οποία τα 15 αφορούν σε αλλοδαπούς.

Για την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ ενισχύουν από αύριο τις συγκοινωνίες της Αττικής. Προς το παρόν πάντως οι μετακινήσεις των επιβατών με τα αστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ Αττικής γίνεται δωρεάν, καθώς δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί τα επικυρωτικά μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους σε δύο γηροκομεία των Ιωαννίνων και σε μια Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και την Τρίτη τα δικαστήρια της Κοζάνης, εξαιτίας θετικού κρούσματος ανάμεσα στους εργαζόμενους.

====

Βελτίωση παρουσιάζει υγεία του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλτ Τραμπ, ο οποίος νοσηλεύεται με κορωνοίο. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβει εξιτήριο ακόμη και αύριο, άφησαν οι θεράποντες ιατροί του.

====

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη φωτιά στις Βολίμες Ζακύνθου, χάρη στην άμεση επέμβαση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής, με τη συνδρομή ενισχύσεων που έφθασαν από τη Δυτική Ελλάδα και την Αττική, είπε μιλώντας στον σταθμό μας ο βουλευτής του νησιού, Διονύσης Ακτύπης. Την επιχείρηση συντονίζουν . Συνολικά αυτή την ώρα επιχειρούν 69 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα. Την επιχείρηση συντονίζουν επί του πεδίου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Τα πτητικά μέσα έχουν αποσυρθεί.

Νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Κορυφή του Δήμου Πύργου στην Ηλεία. Επιχειρούν 41νας πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρο και 18 οχήματα.

Σε ύφεση η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Πύλο της Μεσσηνίας.

====

Η νέα επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, η προστιθέμενη αξία της οποίας αναμένεται να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα παρουσιαστεί αύριο στο μουσείο της Ακρόπολης. Στις11 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα χαιρετίσει την εκδήλωση, μαζί με τον Πρόεδρο του πολυεθνικού Κολοσσού, Brad Smith.

====

Στη Βουλή κατατίθεται αύριο ο προϋπολογισμός για το 2021. Μεταξύ άλλων προβλέπει ανάπτυξη 5,1 % κυρίως εξαιτίας της αναμενόμενης αύξησης της δημόσιας και ιδιωτικής κατανάλωσης και την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων.

====

Επίσκεψη σε Τουρκία και Ελλάδα πραγματοποιεί αύριο και την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιενς Στολτεμπεργκ. Την Τρίτη θα έχει συνομιλίες στην Αθήνα με τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, κυρίους Παναγιωτόπουλο και Δένδια, ενώ στις 12 παρά τέταρτο το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, αποχωρεί από την Κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ. Την πορεία του παρακολουθεί στενά η Λευκωσία.

===

Σαφές μήνυμα ότι όποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις λειτουργούν παρασιτικά, θα εντοπίζονται και θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη’’ στέλνει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση των 4ων ΜΚΟ που κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Λέσβο και κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας. Σ

 

Στην αθλητική επικαιρότητα… και την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός – Άρης: 0 – 1

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: 3- 0

Απόλλων Σμύρνης – Λάρισα: 1 – 0

Σε εξέλιξη: ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

και στις 10 παρά τέταρτο Ατρόμητος – ΑΕΚ.

Και ο καιρός…

Τοπικές νεφώσεις και αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα