12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

“Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο” – Δωρεά απολυμαντικών  προϊόντων Klinex  από την Unilever  σε 900 σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας με την προσφορά δωρεάν απολυμαντικών προϊόντων  Klinex  σε 900 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, από τα οποία 280 Δημόσια Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου Αθηναίων, έχει τεθεί η  εταιρεία-κολοσσός Unilever.  

Σε συνέντευξή της  στον ΑΘΗΝΑ 9.84 η Brand Manager Klinex, Unilever Νοτιανατολικής Ευρώπης Πηνελόπη Βαζούρα τόνισε ότι  οι άνθρωποι της  Unilever θεώρησαν καθήκον τους να αυξήσουν σημαντικά  τον αριθμό των σχολείων, στα οποία προσέφεραν δωρεάν απολυμαντικά προϊόντα Klinex, μέσα από το πρόγραμμα «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο».

 « Ξεκινήσαμε την Άνοιξη του 2016, το «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο», για να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην υγιεινή καθαριότητα των χώρων όπου περνούν τη μέρα τους τα παιδιά μας, παίζοντας και μαθαίνοντας. Η αρχή έγινε με 150 δημόσια δημοτικά, ενώ σήμερα μετράμε ήδη 900 σχολεία σε όλη την Ελλάδα» επισήμανε η κυρία Βαζούρα. Αναφερόμενη στην συνεργασία της Unilever με τον Δήμο Αθηναίων  η κυρία Βαζούρα είπε ότι  «αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς και ήρθε σε μια στιγμή που η πόλη μας βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας». 

 Η έναρξη της σχολικής χρονιάς κυρία Βαζούρα έφτασε με μάσκες, αντισηπτικά, ανήσυχους γονείς για την εξέλιξη της πανδημίας και τη Unilever στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας. Με ποιο τρόπο η Unilever και τα προϊόντα KLINEX βοηθούν στην δύσκολη μάχη με τον COVID-19; 

 Φέτος η καθημερινότητα στα σχολεία είναι σίγουρα διαφορετική για τους μαθητές, τους γονείς και φυσικά τους εκπαιδευτικούς. Προβλέποντας εγκαίρως τις τεράστιες ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσής τους εξαιτίας του covid-19, όλοι εμείς στην Unilever θεωρήσαμε καθήκον μας να αυξήσουμε σημαντικά  τον αριθμό των σχολείων στα οποία προσφέρουμε δωρεάν απολυμαντικά προϊόντα Klinex, μέσα από το πρόγραμμα «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο». 

 Για να το πετύχουμε αυτό, και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, συνεργαστήκαμε στενά με τους συναδέλφους μας στο εργοστάσιο και το κέντρο διανομής στο Ρέντη. Και τους ευχαριστώ ειλικρινά γιατί έδωσαν την ψυχή τους για να γίνει πραγματικότητα η πολύ μεγάλη, αλλά και διαδικαστικά περίπλοκη, αυτή προσφορά. 

 Ποια η ιστορία του προγράμματος «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο»; 

 Οι κοινωνικές δράσεις με στόχο τη συμβολή της Klinex σε ένα όσο γίνεται πιο υγιεινά καθαρό περιβάλλον, αποτελούν παράδοση στην ιστορία της μάρκας. Η σκέψη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία προέκυψε όταν διαβάσαμε διεθνείς μελέτες, που συνδέουν την υγιεινή καθαριότητα του σχολείου, όχι μόνο με τη μειωμένη εμφάνιση ιώσεων, αλλά και με τις μαθησιακές επιδόσεις, την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών. 

 Κάπως έτσι ξεκίνησε, την Άνοιξη του 2016, το «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο», για να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην υγιεινή καθαριότητα των χώρων όπου περνούν τη μέρα τους τα παιδιά μας, παίζοντας και μαθαίνοντας. Η αρχή έγινε με 150 δημόσια δημοτικά, ενώ σήμερα μετράμε ήδη 900 σχολεία σε όλη την Ελλάδα …και συνεχίζουμε. 


 Τι προβλέπει η φετινή συνεργασία της Unilever με τον Δήμο Αθηναίων; 

Η συνεργασία μας με το Δήμο Αθηναίων, η οποία αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς, ήρθε σε μια στιγμή που η πόλη μας βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας. Δεν θα θέλαμε να συμβαίνει αυτό, αλλά τουλάχιστον νιώθουμε ότι με το να καλύψουμε, τις ετήσιες ανάγκες σε απολυμαντικά προϊόντα και για τα 280 Δημόσια Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου, γινόμαστε όσο μπορούμε πιο χρήσιμοι για την κοινωνία μας. Η δράση αυτή αποτυπώνει την ευαισθησία του Δήμου, καθώς και τη δέσμευση της Unilever να συνδράμει έμπρακτα και αποτελεσματικά στις αυξημένες ανάγκες υγιεινής που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19. 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε «σύνθεση» τη συγκεκριμένη συνεργασία – και είναι ακριβώς η λέξη που εκφράζει και τη δική μας θέση. Συνθέσεις αλληλεγγύης με στόχο να βοηθάμε γρήγορα και δημιουργικά εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.  

 Ποιες οι ετήσιες ανάγκες ενός σχολείου σε καθαριστικά- απολυμαντικά και ποια με αριθμούς η προσφορά της Unilever τα τελευταία χρόνια; 

Οι ετήσιες ανάγκες διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος των σχολείων, γι’ αυτό και ζητάμε από τα σχολεία που εγγράφονται στο πρόγραμμα, στοιχεία όπως αριθμό αιθουσών, μαθητών, κ.λπ. 

Από τότε που ξεκίνησε το «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο», έχουμε προσφέρει δωρεάν πάνω από 310 τόνους καθαριστικών και απολυμαντικών προϊόντων. Ο πραγματικός απολογισμός αυτού του προγράμματος όμως δεν είναι οι αριθμοί. Είναι τα καθημερινά, ανθρώπινα μηνύματα που δεχόμαστε από εκπαιδευτικούς και γονείς, υπεύθυνους των σχολικών επιτροπών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτά μας κάνουν να νιώθουμε πως έχουμε καταφέρει να ανταποδώσουμε έστω ένα μέρος της μεγάλης εμπιστοσύνης που δείχνουν, τα τελευταία 70 χρόνια, τα νοικοκυριά όλης της Ελλάδας στην  Klinex. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα