back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προβληματισμένοι οι πολίτες για τις καταλήψεις – Να πειστούν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία

Διαβάστε επίσης

Σοβαροί προβληματισμοί εκφράζονται από την κοινωνία σχετικά με την έκβαση που έχει λάβει μέχρι σήμερα το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία, είτε από μαθητές που διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέτρα για τον κορονοιό, είτε από τους αρνητές της μάσκας. 

Η πλειοψηφία του κόσμου, σε ρεπορτάζ του 9.84, κρίνει πως τα μέτρα της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά πρώτα απ´ όλα θα πρέπει να πειστούν οι ίδιοι οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία. Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι χαμένες σχολικές ώρες θα καλυφθούν  τις ημέρες των σχολικών εορτών, τις αργίες, τα Σάββατα και αντί για εκδρομές θα γίνουν μαθήματα. 
 
 Ο κόσμος καταρχήν καταδικάζει απερίφραστα την στάση μιας μειοψηφίας- όπως λένε- μαθητών στο δικαίωμα για μάθηση της πλειοψηφίας. Προτάσσει την λύση του διαλόγου και της πιο ενεργής δράσης των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στα υπό κατάληψη σχολεία. Σε έναν ευρύτερο  διάλογο, όπως λένε, με την συμμετοχή εκπροσώπων από το υπουργείο, καθηγητών, μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, αλλά και με την παρουσία όλων των γονέων από τα υπό κατάληψη σχολεία. «Μέσα από τον διάλογο μπορεί να ακουστούν προτάσεις και να βρεθούν λύσεις. Επίσης, μέσα από τον διάλογο μπορεί να εκτονωθεί η κατάσταση», σημειώνουν χαρακτηριστικά. 
 
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θέτει επίσης το θέμα της δημόσιας υγείας στα υπό κατάληψη σχολεία. Σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι εκτός από τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται στα υπό κατάληψη σχολεία, καταγράφονται και πολλές περιπτώσεις με τους αρνητές της μάσκας, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την διασπορά του ιού. «Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό εάν αναλογιστεί κάποιος το αυξημένο επιδημιολογικά φορτίο στην Αθήνα», τονίζουν χαρακτηριστικά. 
Είναι ανάγκη-καταλήγουν- να βρεθεί « εδώ και τώρα» λύση στο πρόβλημα των καταλήψεων στα σχολεία, προκειμένου να μην συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω κορονοιού για την χώρα”. 
Κ. Κορέλης
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα