18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ενώνουν τις δυνάμεις τους δήμος Αθηναίων και Klinex για την καθαριότητα των σχολείων

Διαβάστε επίσης

Η κάλυψη των ετήσιων αναγκών 280 Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων σε απολυμαντικά προϊόντα είναι ο στόχος της συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με την Klinex, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο». 

Πρόκειται για μια σύμπραξη, όπως επισημαίνουν από την εταιρεία, η οποία αποτυπώνει την ευαισθησία του δήμου Αθηναίων και της Klinex απέναντι στις αυξημένες ανάγκες υγιεινής, τις οποίες δημιουργεί η πανδημία του Covid-19. H δράση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη εκστρατεία δωρεάν διάθεσης προϊόντων από την Klinex, με στόχο τα καθαρά, ασφαλή σχολεία, που θα συμβάλλουν στη μείωση της διασποράς του ιού, και θα ενισχύσουν την προστασία του γενικότερου πληθυσμού.

«Είναι στρατηγική επιλογή του Δήμου Αθηναίων να ενώνουμε δυνάμεις, να συνθέτουμε και το κλειδί είναι η σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.  «Ειδικά τώρα, μέσα στην πανδημία, που το έχουμε περισσότερο ανάγκη απ’ ότι ίσως ποτέ. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Klinex λοιπόν, χάρη στην οποία, 280 σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία της πόλης, θα έχουν όλες τις αναγκαίες συνθήκες που θα εξασφαλίσουν την καθαριότητα και την υγεία των παιδιών μας».

Ήδη, στο πλαίσιο της δράσης, τους τελευταίους μήνες, η Klinex έχει προσφέρει δεκάδες τόνους απολυμαντικών προϊόντων σε δημόσιους φορείς όπως δήμους, νοσοκομεία κλπ., τα οποία δρουν αποτελεσματικά κατά των μικροβίων και ορισμένα από αυτά και κατά του νέου κορονοϊού.

«Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο»

Το πρόγραμμα «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» εκφράζει την κοινωνική αποστολή της Klinex και τη δέσμευσή της να αφήνει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται. Από το 2016, μέσω του εν λόγω προγράμματος, έχουν προσφερθεί περισσότεροι από 310 τόνοι απολυμαντικών προϊόντων σε πάνω από 800 δημόσια δημοτικά σχολεία, σε 32 νομούς όλης της Ελλάδας.

Παράλληλα στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» λειτουργεί  μια εκπαιδευτική πλατφόρμα, ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά, η οποία περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια και ενημερωτικό οδηγό για εκπαιδευτικούς.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα