back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Την πλήρη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσερχόμενη, πριν από λίγο, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Σημείωσε ότι η Ένωση επιθυμεί μια εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία, επσημαίνοντας, παράλληλα, ότι “η ΕΕ έχει στη διάθεσή της μια εργαλειοθήκη”. Νωρίτερα, είχε συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. “Στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή αν θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του που είχε και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

“Να στηρίξουν μια δυναμική πολιτική απέναντι στην Τουρκία” ζητεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη Γερμανική Προεδρία, τη Γαλλία, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και τους ευρωσοσιαλιστές Πρωθυπουργούς και Επιτρόπους. Σε επιστολή του, υπογραμμίζει ότι εάν αυτό δεν κατοχυρωθεί, οι διερευνητικές και η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, δεν θα έχουν προοπτική.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, τα οποία μέχρι στιγμής μετρώνται σε 40.

Στο μεταξύ, νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πολιτών και την υγειονομική θωράκιση της Αττικής, αναμένεται να αναλάβει το επόμενο διάστημα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, και τις λεπτομέρειες έχει η Έλενα Μπρέγιαννη…

Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου και της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, με ομάδα ατόμων να εκτοξεύει μολότοφ και φωτοβολίδες αστυνομικές δυνάμεις μπροστά στη Βουλή, επί της λεωφόρου Αμαλίας. Κεντρικό αίτημα του συλλαλητηρίου, η λήψη μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στα σχολεία. Στο μεταξύ, η εκπαιδευτική κοινότητα χαρακτηρίζει εκβιαστικές τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ότι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στις καταλήψεις στα σχολεία δεν θα επιτρέπεται να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση και θα λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα.

…”Fake news” χαρακτήρισε, την ίδια ώρα, η αναπληρωτής κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κάποιες από τις αιτιάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναφέροντας ότι τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 είναι μόλις στο 3% του συνόλου των τμημάτων στη χώρα. Επίσης, όπως είπε, φέτος έχουμε την καλύτερη στελέχωση των σχολείων σε σχέση με όλες τις τελευταίες χρονιές, καθώς μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου έχουν προσληφθεί 32.291 αναπληρωτές και 4.485 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ενώ θα υπάρξει και τρίτη φάση προσλήψεων.

“Οι μαθητές ζητούν ένα σχολείο με ασφάλεια. Ευθύνη κάθε δημοκρατικού ανθρώπου να είναι αυτή τη στιγμή στο πλάι των μαθητών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. “Η κυβέρνηση απέτυχε πλήρως να πάρει μέτρα για τα σχολεία και να προβλέψει τις απαραίτητες λύσεις”, σχολίασε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Για δίκαια αιτήματα των μαθητών έκανε λόγο ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνελήφθησαν τα 5 από τα 7 άτομα που βρέθηκαν εντός του κτιρίου που ήταν υπό κατάληψη και εκκενώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση το πρωί, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Κάνιγγος.

Αποσύρονται από τον Ιούλιο του 2021 μια σειρά πλαστικών ειδών, όπως καλαμάκια, μαχαιροπήρουνα, πιάτα, ποτήρια και μπατονέτες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του Economist για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αύριο.

Στη διεθνή επικαιρότητα.. Το Κρεμλίνο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η CIA συνεργάζεται με τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δηλώνοντας ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ναβάλνι παίρνει οδηγίες από “ινστρούχτορες” της CIA, ενώ χαρακτήρισε “αβάσιμες, απαράδεκτες και προσβλητικές” τις δηλώσεις του στο περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με τις οποίες πίσω από την δηλητηρίασή του βρίσκεται ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε και επίσημα την οριστική ματαίωση, λόγω κορονοϊού, του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για τις 7-8 Νοεμβρίου.

Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι, αύριο, στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 27 βαθμοί Κελσίου – 25 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα